Простий рецепт котлети з капусти без зайвих інгредієнтів і панірування. Цілісність котлетній формі надає манка. Вона не відчувається в готовій страві, лише дозволяючи додати страві красивий і апетитний вигляд.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 800 гр.
- Цибуля ріпчаста 200 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Манна крупа 5 ст. л.
- Кріп за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло вершкове 50 гр.
- Рослинна олія 5 ст. л.
Кроки
- Капусту дрібно ріжемо і варимо до м’якості, на що потрібно приблизно 10 хвилин.
- Відкидаємо капусту на друшляк, злегка віджимаємо.
- Цибулю чистимо і ріжемо дрібними кубиками, смажимо її з додаванням невеликої кількості вершкового масла, поки вона не стане золотистою.
- Змішуємо в мисці відварену капусту, обсмажену цибулю, свіжі яйця, манку і нарізаний кріп, додаємо трохи солі і перцю за смаком, перемішуємо, даємо постояти близько 15 хвилин, щоб крупа розбухла.
- Формуємо котлети вологими руками і обсмажуємо. Котлети потрібно класти в розігріту рослинну олію і тримати, поки не утвориться золотава скоринка. У процесі смаження накриваємо сковороду кришкою.
Подаємо котлетки зі сметанним соусом і кропом. Приємного апетиту!