“Швидкий” суп на бульйоні з курячого філе з додаванням вермішелі – це дуже ситно, смачно і абсолютно не жирно. Таке блюдо можна давати найменшим і не побоюватися за склад, тому що в рецепті використовуються тільки натуральні інгредієнти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 2 л.
- Куряче філе 500 гр.
- Картопля 250 гр.
- Вермішель 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 120 гр.
- Морква 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Починаємо підготовку з варіння бульйону – для цього філе обполіскувати під струменем води, промочуємо паперовими рушником, і нарізаємо невеликими шматочками.
- У каструлю з об’ємом не менше трьох літрів вливаємо воду і закидаємо курячі кубики. Відправляємо тару на плиту і варимо 13-15 хвилин після закипання, постійно знімаючи піну (завдяки цьому бульйон буде прозорим).
- Займемося овочами. Морквину, картоплю і цибулю очищаємо від шкірки і обмиваємо водою.
- Моркву натираємо на середній тертці або ріжемо на невеликі кубики або брусочки.
- Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо на сковорідку, обсмажуємо на олії близько 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
- До прозорої цибулі відправляємо підготовлену морквину, перемішуємо і готуємо ще близько 5 хвилин.
- Кілька картоплин подрібнюємо в невеликий кубик і промиваємо під водою до того моменту, поки не вийде велика частина крохмалю (через нього бульйон стає каламутним).
- Курку виймаємо, злегка охолоджуємо і поділяємо на волокна або нарізаємо кубиками.
- У золотистий бульйон акуратно всипаємо картоплю.
- Через 4-5 хвилин в каструлю відправляємо пассеровку і м’ясо.
- Проварюємо овочі близько 5 хвилин і засипаємо вермішель, гарненько перемішуємо і залишаємо варитися на повільному вогні ще на 7-8 хвилин.
Перед вимиканням вогню-солимо і перчимо до смаку. Перед подачею можна прикрасити свіжою подрібненою зеленню. Приємного апетиту!