Класичне поєднання простих продуктів – картопля і гриби, а блюдо виходить ситним і дуже смачним, та й готується просто і швидко. Картоплю нарізаємо по-селянськи, тобто часточками, і в цьому рецепті запікаємо молоду. Беремо звичайні печериці. Доповнимо блюдо паприкою, сушеними помідорами і картопляною приправою, що смак її зробить більш цікавим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 8 шт.
- Печериці свіжі 9 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Приправа для картоплі 1 ч. л.
- Помідори сушені пластівцями 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
Кроки
- Відразу підготуємо інгредієнти для страви згідно з рецептом і потрібної Вам кількості порцій.
- Ретельно і зі щіточкою промиваємо молоді картопляні бульби. Потім нарізаємо їх однаковими часточками. Печериці промиваємо під проточною водою.
- Картопляну нарізку кладемо в глибокий посуд, посипаємо сіллю і всіма спеціями. Потім наливаємо рослинну олію і все добре перемішуємо. Деко застилає папером, змащуємо олією і рівним шаром викладаємо картопляні часточки зі спеціями.
- Печериці нарізаємо довільними шматочками і перекладаємо в ту ж посуд, адже частина спецій в ній залишилася. Посипаємо гриби сіллю і перемішуємо. Потім перекладаємо їх до картоплі.
- Запікаємо Картопляні часточки з грибами протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів, але час залежить від вашої духовки.
Готову картоплю з печерицями подаємо до столу гарячою і на порційних тарілках. Приємного апетиту!