Рибний суп з минтаю з картоплею максимально простий у приготуванні, що не може не порадувати господарів. В принципі за цим рецептом можна приготувати суп з будь-якої риби, але я вибираю минтай за його дешеву вартість і відсутність ненависних кісточок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 1.5 л.
- Минтай 400 гр.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква ½ шт.
- Кріп за смаком
- Цибуля зелена за смаком
- Лавровий лист 1 шт.
- Рослинна олія 30 мл.
- Часник 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошок 8 шт.
Кроки
- Зберіть продукти для дієтичного супчика. Дістаньте рибу із морозильника. Картоплю помийте під водою і звільніть від шкірки ножем або овочечисткою.
- Мінтай обдайте під водою, наріжте скибочками, не забудьте дістати нутрощі.
- Рибу складіть в каструлю для варіння супу. З цибулини зніміть лушпиння і додайте повністю. Всипте горошини перцю і додайте лаврушку.
- Налийте в каструлю 1,5 літра води і закип’ятіть. Насипте солі до смаку. Варіть бульйон хвилин 15-20. Іноді знімайте піну шумівкою.
- Дістаньте зварений минтай та цибулину. Озброїться дрібним ситом. Позбавте бульйон від осаду.
- Картоплю наріжте, як вам подобається. Спосіб нарізки непринциповий.
- Каструлю вимийте. Влийте в неї проціджений бульйон. Додайте картоплю.
- Почистіть цибулю, що залишилася, і дрібненько наріжте. Морквину помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа чи овочечистки. Почищену морквину наріжте довільно.
- Овочі пасеруйте до м’якого стану на сковорідці з олією.
- Охолілий минтай відокремте від кісточок.
- У бульйон додайте м’якоть минтаю та овочеву засмажку.
- Прокип’ятіть і відключіть нагрівання.
- Часник позбавте лушпиння, подрібніть часникодавилкою і додайте в суп. Зелень обдайте під краном водою, подрібніть ножем і перекладіть у суп.
Апетитний рибний суп розлийте по тарілках . Запрошуйте домочадців до обіднього столу та їжте з насолодою!