Сьогодні розповім як приготувати на зиму огірковий салат Дамські пальчики. Простіше цього рецепту — не знайти, тому що не буде ніякої метушні з маринадом і розсолом. До того ж вирішиться проблема з огірками, що переросли. У цій заготівлі їм буде відведено почесне місце.
Але звичайно ж можна використовувати і не перерослі. Спробуйте самі приготувати таку смачну і водночас просту заготівлю. Покроково оформлений фото-рецепт допоможе вам легко і просто приготувати смачний салат Дамські пальчики.
Як приготувати салат Дамські пальчики з огірків, що переросли
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 2 кг.
- Вода
- Гострий перець за смаком
- Перець чорний горошок 16 шт.
- Рослинна олія 6 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Сіль 6 ч. л.
- Оцет столовий 9% 6 ч. л.
- Часник 16 зуб.
Кроки
- І так, візьмемо 2 кілограми нормальних чи перерослих огірків. Заллємо їх холодною водою на 4 години чи ніч. Це надасть готовим огіркам крихкості. Вимочені огірочки обсушимо рушником, наріжемо на часточки-пальчики довжиною приблизно 7 сантиметрів і товщиною не більше 1 сантиметра. Великі огірки доведеться різати вздовж не на 4 частини, а на 6 або 8. Кількість часточок, що нарізаються, залежить від діаметра огірка. Велике насіння, звичайно ж, слід видалити.
- Визначимося з розміром банок. У мене вони по 700 г. На дно чистих і стерильних банок покладемо по 4 зубчики часнику, попередньо розрізаних навпіл. Додамо по 4 горошини чорного перцю і шматочком гострого перчика. Якщо не любите гострих заготовок, то гострий перець класти не обов’язково.
- Далі, розкладаємо по банках нарізані огірочки, якомога щільніше. Зверху огірки засипаємо 1 столовою ложкою цукру (з гіркою), 1,5 чайною ложкою солі. Додаємо 1,5 чайної ложки 9% оцту та 1,5 столових ложки олії. Нагадаю, що розрахунок наведений на банки обсягом 700 мілілітрів.
- Наступним етапом заливаємо банки холодною кип’яченою водою.
- Прикриваємо кришками і ставимо заготовки в каструлю, в якій будемо проводити стерилізацію. На дно, під банки, попередньо кладемо шматок тканини. Тільки після того, як всі банки встановлені, наллємо в каструлю холодної води по плічка ємностей, що стерилізуються. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і починаємо відлік часу – 20 хвилин.
- Під час стерилізації огірочки дадуть сік і банки будуть повністю заповнені розсолом.
- Потім заготовки закручуємо або закочуємо, вкриваємо теплою ковдрою до повного остигання.
Як бачите, все дуже просто. Зберігати огірочки слід у прохолодному місці: льоху чи підвалі. Із заявленого обсягу продуктів вийшло 4 банки по 700 мілілітрів. Приємного вам апетиту!