Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готується легко. Знадобиться лише виявити трохи фантазії та терпіння при оформленні страви. Головне, слідувати рецепту, і вийде чудовий салат на новорічний стіл 2024 року!
Інгредієнти
Порції: –+
- Сир плавлений 210 гр.
- Куряче яйце 5 шт.
- Перець болгарський 200 гр.
- Часник 10 гр.
- Майонез столовий молочний 50 гр.
- Сіль за смаком
- Маслини 10 гр.
- Кріп (свіжий) 1-2 гілочки
Кроки
- Підготуйте потрібні інгредієнти. Болгарський перець вибирайте м’ясистий і краще за червоний колір – так салат вийде яскравіше. Плавлений сир використовуйте смачний, хорошої якості, від цього залежить смак готової страви.
- Яйця відварити круто (10 хвилин) і остудити в холодній воді.
- Болгарський перець очистіть від насіння, видаліть плодоніжку. Наріжте шматочками перець і помістіть в чашу блендера.
- Подрібніть солодкий перець до дрібних шматочків. (Можна натерти його на великій тертці або пропустити через м’ясорубку.)
- Відіжміть зайвий сік.
- Плавлений сир натріть на середній тертці і відправте в глибоку миску.
- Яйця очистіть від шкаралупи. Два яйця відкладіть, а три яйця натріть на середній тертці та додайте до сиру.
- Часник очистіть та натріть на дрібній тертці. Додайте до сиру та яйців.
- Заправте салат майонезом. Підсоліть до смаку.
- Добре перемішайте.
- Підготуйте плоску страву для салату. У мене це тарілка діаметром 30 см. Викладіть яєчно-сирну масу, надаючи їй форму дракона (див. фото).
- На заготовку зверху акуратно викладіть подрібнений солодкий перець, залишаючи вільними животик і драконові крила.
- Жовтки, що залишилися, натріть на дрібній тертці і декоруйте животик дракона.
- Білки натріть на дрібній тертці. Небагато білків відкладіть. Викладіть білки на крила та хребет дракона.
- Маслини наріжте тонкими смужками і прикрасьте хребет і живіт.
- Око зробіть з білка та маслини. Ротик також зробіть з маслини.
- Перед подачею прикрасьте страву на власний розсуд. З білка, що залишився, я вирізала сніжинки вирубкою для печива. Залишки тертого білка виклала під лапи дракона і додала гілочки кропу.
Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готовий.
Смачного!