Цього року у мене зберуться всі друзі і родичі. Вирішили влаштувати бенкет горою. З подругами вже домовилася про закуски, які легко можна привезти з собою. А я буду готувати основні страви. Не обійдеться моє свято і без родзинки. Завдяки своєму оригінальному оформленню салат «Грибна поляна» з куркою однозначно прикрасить стіл.
Його дуже просто готувати. Всі інгредієнти гармонійно поєднуються і доповнюють один одного. Курку в листковому салаті можна замінити на інше м’ясо. Але в рік Бика краще не використовувати яловичину. Спробуйте створити цей шедевр самі. А ось і докладна інструкція!
- Гриби мариновані 400-450 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Морква 1-2 шт.
- Огірок маринований 3-4 шт.
- Цибуля зелена 1 пуч.
- Майонез столовий молочний 200-250 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче філе 400 гр.
- Картопля 3 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Петрушка ½ пуч.
- Листя салату 8-10 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Сіль за смаком
- Відваріть картоплю, моркву, яйця і філе. У воду з м’ясом додайте трохи солі, перцю і лавровий лист. Дайте продуктам охолонути, потім очистіть. Печериці відкиньте на друшляк і промийте. Видаліть вологу паперовими рушниками.
- Застеліть глибоку миску або невелику каструлю з плоским дном харчовою плівкою. Діаметр посуду повинен бути приблизно 18-20 см. тепер щільно викладіть гриби капелюшками вниз. Слідкуйте, щоб вони не перекинулися.
- Покрийте гриби рубаною петрушкою і цибулею. Зверху натріть на крупній тертці картоплю, рівномірно розподіліть за формою. Приправте і змастіть майонезом.
- Натріть на крупній тертці яйця і викладіть на картоплю. Посоліть і змастіть майонезом. Наступним шаром йде терта морква і знову майонез. Наріжте огірки тонкими скибочками і викладіть на моркву.
- Дрібно наріжте або порвіть на волокна куряче філе. Розподіліть поверх огірків і покрийте майонезом. Посипте тертим сиром і добре змастіть майонезом. Накрийте плівкою і приберіть в холодильник на ніч.
- Зніміть плівку і викладіть по колу листя салату так, щоб вони виступали за краї ємності. Накрийте блюдом, на якому будете подавати салат, і акуратно переверніть. Зніміть харчову плівку і подавайте.
Салат з печерицями і справді схожий на лісову галявину. Навіть не сумнівайтеся, гості розмітуть його в перші ж хвилини застілля. До речі, щоб зробити смак страви більш свіжим, замініть мариновані огірки свіжими. А тепер все до столу!