Салат “Грибна поляна” з куркою

Салат Грибна поляна з куркою
Час приготування: 45 хв

Цього року у мене зберуться всі друзі і родичі. Вирішили влаштувати бенкет горою. З подругами вже домовилася про закуски, які легко можна привезти з собою. А я буду готувати основні страви. Не обійдеться моє свято і без родзинки. Завдяки своєму оригінальному оформленню салат «Грибна поляна» з куркою однозначно прикрасить стіл.

Його дуже просто готувати. Всі інгредієнти гармонійно поєднуються і доповнюють один одного. Курку в листковому салаті можна замінити на інше м’ясо. Але в рік Бика краще не використовувати яловичину. Спробуйте створити цей шедевр самі. А ось і докладна інструкція!

Інгредієнти
Кроки
45 хвДрук
  • Відваріть картоплю, моркву, яйця і філе. У воду з м’ясом додайте трохи солі, перцю і лавровий лист. Дайте продуктам охолонути, потім очистіть. Печериці відкиньте на друшляк і промийте. Видаліть вологу паперовими рушниками.
  • Застеліть глибоку миску або невелику каструлю з плоским дном харчовою плівкою. Діаметр посуду повинен бути приблизно 18-20 см. тепер щільно викладіть гриби капелюшками вниз. Слідкуйте, щоб вони не перекинулися.
  • Покрийте гриби рубаною петрушкою і цибулею. Зверху натріть на крупній тертці картоплю, рівномірно розподіліть за формою. Приправте і змастіть майонезом.
  • Натріть на крупній тертці яйця і викладіть на картоплю. Посоліть і змастіть майонезом. Наступним шаром йде терта морква і знову майонез. Наріжте огірки тонкими скибочками і викладіть на моркву.
  • Дрібно наріжте або порвіть на волокна куряче філе. Розподіліть поверх огірків і покрийте майонезом. Посипте тертим сиром і добре змастіть майонезом. Накрийте плівкою і приберіть в холодильник на ніч.
  • Зніміть плівку і викладіть по колу листя салату так, щоб вони виступали за краї ємності. Накрийте блюдом, на якому будете подавати салат, і акуратно переверніть. Зніміть харчову плівку і подавайте.

Салат з печерицями і справді схожий на лісову галявину. Навіть не сумнівайтеся, гості розмітуть його в перші ж хвилини застілля. До речі, щоб зробити смак страви більш свіжим, замініть мариновані огірки свіжими. А тепер все до столу!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь