Всім відомий салат “Мімоза”, який готується шарами, і в нього входить консервована рибка. Але є ще один салат з рибою, який виходить набагато смачніше і ніжніше. Він давно замінив “Мімозу” на нашому святковому столі, а ще й подати його можна красивіше і вишуканіше. Готуємо салат “Полтавський” – ось покроковий рецепт.
Як приготувати салат з рибою «Полтавський»
Мені цей варіант салату з консервами подобається більше завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів. Він виходить більш соковитим і ніжним, а з’їдають його в одну мить. Та й самі інгредієнти зовсім недорогі, а смак виходить дуже вишуканим. Для формування шарів і подачі я використовую роз’ємну форму для випічки — так виходить ідеальне кільце.
- Сардина в олії 250 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Сир плавлений 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Волоський горіх 5 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Попередньо відварюємо моркву і курячі яйця до готовності.
- Цибулину нарізаємо дуже дрібно і трохи скроплюємо оцтом або лимонним соком, даємо промаринуватися хвилин 10-15.
- З рибних консервів зливаємо зайву рідину, м’ясо розминаємо виделкою, але не дуже дрібно, щоб відчувалася текстура і смак в салаті «Полтавський».
- Беремо роз’ємну форму і викладаємо в неї рибу першим тонким шаром.
- Зверху рибу поливаємо майонезом, тонким шаром у вигляді сіточки. Майонезу кладіть стільки, скільки вважаєте за потрібне. Я кладу трохи і беру дієтичний салатний, менш жирний.
- На рибу викладаємо шар маринованої цибулі, таким же чином поливаємо майонезній сіточкою.
- Яйця натираємо на дрібній тертці, викладаємо на цибулю, поливаємо майонезом.
- Моркву натираємо на крупній тертці, викладаємо на яйця, поливаємо майонезом.
- Плавлені сирки натираємо на дрібній тертці. Перед приготуванням салату з консервами я кладу сирки в морозилку, щоб трохи підмерзли, а натираю їх відразу ж в форму. Так вони не липнуть до рук і тертки.
- Останній шар-подрібнені волоські горіхи. Їх можна подрібнити побільше, але я мелю їх в блендері до консистенції панірувальних сухарів.
Сіль і перець додавайте між шарами, якщо хочете більш насичений смак. Але пам’ятайте, що і рибні консерви, і плавлені сирки вже солоні. Я також на шар риби насипаю пряні трави або приправу для риби. Шари салату “Полтавський” я не утрамбовую занадто сильно, так він виходить більш ніжним і повітряним.