Салат «‎Купецький» листковий

Так уже повелося, що в моєму будинку листкові салати на основі відварених овочів і майонезу починають готувати з середини осені і аж до лютого. Адже в цей час відбуваються всі сімейні свята: від днів народження до релігійних. В останні пару років незмінним на святковому столі залишається салат “Купецький”, і ось чому.

Для такої закуски майонез принципово готую сама. Решта інгредієнтів теж домашні, в їх якості я впевнена. Оскільки блюдо довго в холодильнику не застоюється, нічого, крім користі і гастрономічного задоволення, принести воно не може. Ось чому салат “Купецький” я готую до кожного свята.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
45 хвДрук
  • Насамперед підготуйте інгредієнти. Яйця потрібно зварити круто, остудити і очистити. Велику моркву теж відваріть до готовності. Цибулю очистіть від шкірки.
  • Цибулю і печериці наріжте дрібними кубиками. Обсмажте їх на розігрітій олії до золотистого кольору. В кінці посоліть. Шматочок свинини відваріть в підсоленій воді.
  • М’ясо остудіть і наріжте дрібними смужками. В окремі ємності натріть на велику тертку моркву, сир, яйця і мариновані огірки. Останні відіжміть від рідини.
  • Тепер формуємо салат. У центр великої плоскої страви поставте склянку шийкою вниз. Навколо неї шарами будемо викладати по черзі підготовлені інгредієнти.
  • Першим шаром викладаємо свинину. Далі йдуть огірки, морква, гриби. Поверх них — сир і горошок. Останній шар — яйця. На кожен шар наносимо сітку з майонезу.
  • Далі акуратно приберіть стакан, сам салат прикрасьте вінком з кропу і оливками. Кілька зерен граната теж будуть в тему. Перед подачею сховайте блюдо години на 2 в холодильник.

До речі, зустрічала варіант купецького салату, де замість свинини додають відварений язик. Таке блюдо теж виходить досить смачним і цікавим. В цілому салат “Купецький” — гідна закуска для святкового столу, яка до того ж досить легко збирається. Сміливо рекомендую!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь