Ще одна ідея для тих, хто шукає рецепти закусок для новорічного столу. Салат «Швейцарський» не тільки виступить в якості смачного і ситного страви. Він ще й вразить гостей своїм привабливим зовнішнім виглядом. Розкладена в порційні салатниці, закуска прикрасить святковий стіл.
Салат “Швейцарський” з куркою не забере багато Ваших сил і часу. Я, наприклад, заздалегідь відварюю куряче філе, іноді навіть з вечора. А поки смажаться гриби, я готую інші інгредієнти. Смачна закуска на швидку руку готова!
- Емменталь 200 гр.
- Огірок 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 120 гр.
- Майонез столовий молочний 70 гр.
- Сіль за смаком
- Куряче філе 250 гр.
- Печериці свіжі 400 гр.
- Кріп 50 гр.
- Олія соняшникова за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Наріжте гриби і відправте їх на суху розпечену сковороду. Коли випарується рідина, додайте трохи олії, дрібно нарізану цибулю, сіль і перець. Обсмажуйте до рум’яності і обсушіть на паперовому рушнику.
- Огірки наріжте дрібною соломкою, а варене куряче філе — невеликими шматочками. Натріть сир на крупній тертці і покришите кріп.
- Викладіть шари салату: спершу куряче філе, майонез, огірки, трохи майонезу, смажені гриби з цибулею, знову майонез і, нарешті, сир. Викладіть ще трохи майонезу і кріп.
Холодні закуски — це перше, що ви подасте на стіл. Тому важливо, щоб вони були смачними, ситними і красивими. Багатошаровий салат допоможе вам справити враження на гостей вже в перші хвилини застілля.