Дуже цікавий салат, який за своєю формою схожий на квітковий тезку, соняшник. Цією стравою можна порадувати домашніх у будні та здивувати гостей на свято.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 350 гр.
- Морква 1-2 шт.
- Кукурудза консервована 350 гр.
- Чіпси 1 уп.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Куряче яйце 3 шт.
- Майонез столовий молочний 200-250 гр.
- Маслини для прикраси
- Рослинна олія 1 ст. л.
Кроки
- Готувати салат «Соняшник» з чіпсами без грибів легко! Моркву помийте, покладіть у каструлю, залийте водою та поставте варити. Потім остудіть, очистіть і натріть на тертці.
- Куряче філе промийте під проточною водою, наріжте кубиками. Обсмажте м’ясо на олії до готовності.
- Яйце зваріть круто, остудіть, зніміть з них шкаралупу і натріть на тертці. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і залийте окропом на 3-5 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім злийте воду і трохи відіжміть цибулю.
- Салат почніть збирати з м’ясного шару. На високу плоску тарілку викладіть м’ясо, розрівняйте його. Зверху зробіть майонезну сіточку.
- Другим шаром викладіть моркву, її змастіть майонезом.
- Далі викладіть шар із тертого яйця, промажте його майонезом, накрийте салат шаром із консервованої кукурудзи.
- Маслини розріжте навпіл, викладіть їх поверх кукурудзи, імітуючи насіння на соняшнику. Поставте блюдо в холодильник на півгодини для просочення. Перед тим, як подати салат «Соняшник» на стіл, прикрасьте його чіпсами, вони нагадуватимуть пелюстки.
Смачного!