Мій чоловік — великий любитель традиційного німецького картопляного салату. Готую його за рецептом, яким поділилася свекруха. Чесно кажучи, це блюдо не для мене — занадто важке. Особисто я звикла бачити картоплю в гарнірі або в основному блюді, але ніяк не в закусці. Напевно, тому салат “Старий Мюнхен” мені більше припав до смаку.
Що ми цінуємо у святкових закусках? Яскравий смак, текстури, що запам’ятовуються і цікаву заправку. Все це максимально органічно поєднує в собі салат «Старий Мюнхен». Готую його не перший рік і Вам рекомендую!
- Ковбаса копчена 150 гр.
- Мариновані огірки 3-5 шт.
- Цибуля червона ½ шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Цибуля зелена 10 гр.
- Петрушка 5 гр.
- Кріп 5 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сметана 20% 2 ст. л.
- Оцет яблучний 3% 1 ч. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Червоний перець мелений 1 щіпка
- Насамперед подрібніть продукти. 3-5 маринованих огірків (кількість залежить від їх розміру) наріжте соломкою. Таким же чином подрібніть напівкопчену ковбасу.
- Два види цибулі наріжте дрібними кубиками, також наріжте твердий сир. Помиту і обсушену зелень порубати. Пересипте інгредієнти в салатник.
- До нарізаним продуктам додайте сметану з майонезом і гірчицю. Туди ж відправте яблучний оцет, трохи солі і перцю. Перемішайте інгредієнти.
Надішліть готовий салат «Старий Мюнхен» в холодильник хоча б на 30 хвилин. За цей час продукти як слід просочаться, та й остиглим блюдо смачніше. Щоб надати закусці гостроти, прикрашаю її кільцями гострого перцю. Відмінний святковий салат з цікавою заправкою на столі. Готуйтеся приймати компліменти від гостей!