Салат з баклажанів з солодким соусом – закуска зі східними нотками. Готується максимально легко і швидко. Соус надає інгредієнтам оригінальну родзинку. Блюдо виглядає дуже красиво. Побачивши закуску на столі, рука так і тягнеться покуштувати ошатне частування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
- Черрі 10 шт.
- Суміш перців за смаком
- Крохмаль кукурудзяний 5 ст. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Соус чилі солодкий 2 ст. л.
- Кінза 1 пучок
- Часник 2 зубці
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
Кроки
- Промиті томати ділимо на четвертинки. Очищені часникові зубчики тиснемо ножем.
- Роздавлений часник подрібнюємо (можна використовувати прес). Те ж саме робимо з промитою кінзою.
- Обполіскуємо баклажани, прибираємо хвостики і ріжемо досить великими шматочками.
- “Синенькі” перекладаємо в солону воду. Витримуємо 5 хвилин і виливаємо рідину. Промокаємо вологу серветками.
- У ємність насипаємо кукурудзяний крохмаль (картопляний той же підійде) і обвалюємо в ньому баклажани. Панірування зробить закуску менш жирною.
- У глибоку ємність наливаємо рослинну оолію і кип’ятимо. По черзі відправляємо баклажани в киплячу олію і смажимо до золотистого.
- Витягуємо рум’яні баклажани, складаємо на паперовий рушник.
- Змішуємо компоненти для заливки – рубаний часник і зелень, солодкий соус чилі і соєвий соус. Насипаємо перець і розмішуємо. На розсуд додаємо інші спеції.
- З’єднуємо складові. У салатник перекладаємо хрусткі баклажани, солодкі черрі і поливаємо заправкою. Розмішувати.
Розкладаємо по порціях і презентуємо гостям. Їмо відразу, поки баклажани хрусткі. Приємного апетиту!