Щороку я з нетерпінням чекаю появи молодої червонокачанної капусти. На смак вона схожа на білокачанну, але її червоно-лілові листи виглядають в стравах набагато ефектніше. Така капуста містить більше вітаміну С і білка. І довше зберігає свої корисні властивості. Ось чому я віддаю перевагу салату з червонокачанної капусти.
Цей простий рецепт можна змінювати на свій розсуд. Для мене таке поєднання продуктів просто ідеальне. Але ви можете додати що-небудь своє, замінити масляну заправку на домашній майонез. У будь-якому випадку смак салату з капустою буде приголомшливим.
- Капуста червонокачанна ½ шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Петрушка 1 пуч.
- Оцет яблучний 3% 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Горошок зелений консервований 250 гр.
- Часник 1 зуб.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Цукор-пісок 1 щіп.
- Перець чорний мелений за смаком
- Тонко наріжте капусту, перець очистіть від насіння і плодоніжки, потім наріжте соломкою. Подрібніть петрушку і часник. Злийте рідину з горошку.
- Складіть капусту в глибоку миску, посипте сіллю і цукром, після чого добре помніть її руками. Так вона стане м’якше і смачніше.
- Додайте горошок, перець, петрушку і часник, перемішайте.
- Для заправки змішайте масло, оцет і перець (або суміш перців). Заправте салат, добре перемішайте і викладіть в салатник.
Капустяний салат сам по собі дуже яскравий і красивий, так що в прикрасі не потребує. Вдале поєднання кольорів поступається тільки відмінному смаку страви. Легкий овочевий салат стане частим гостем на столі.