Салат із грибами, куркою та чорносливом – дуже смачна закуска, яку зазвичай готують шарами. Салат ще дуже часто називають «Святковим», за його оригінальний склад та неординарні смакові поєднання. До речі, якщо ви не любите майонезні салати, заправку можна замінити натуральним йогуртом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Чорнослив 200 гр.
- Курячі стегена 2 шт.
- Куряче яйце 5 шт.
- Морква 2 шт.
- Печериці свіжі 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Кукурудза консервована 1 банка
- Сіль кухонна за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Рослинна олія 4 ст. л.
Кроки
- Окремо зваріть морквину та курячі яйця. Обидва продукти очистіть і натріть на великій тертці.
- Чорнослив залийте окропом на 20 хвилин, потім промийте, промокніть на паперових рушниках і наріжте кубиками.
- Курячі стегна зваріть у підсоленій воді. Потім остудіть, м’ясо відокремте від кісток та шкірки, наріжте його дрібними шматочками.
- Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Печериці також наріжте невеликими шматочками. Обидві нарізки обсмажте на олії, у процесі посоліть і приправте до смаку.
- Далі викладіть салат шарами в прозору миску в такому порядку: куряче м’ясо, гриби з цибулею, півбанки консервованої кукурудзи, чорнослив, морквина, яйця та ще половина кукурудзи. Кожен шар промазуйте майонезом.
Щоб салат вийшов максимально соковитим та ніжним, потримайте його до подачі в холодильнику. Смачного!