Смачний салат з кабачків та гострого перцю! Дуже рекомендую заготовити на зиму і більше. Овочі зберігають свої корисні властивості і разом створюють неймовірно апетитне поєднання. Такий салат чудово доповнить основну страву і підійде як для обіду, так і для легкої вечері.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Помідор 10 шт.
- Перець чорний мелений 2 ч. л.
- Перець чилі 2 шт.
- Часник 100 гр.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
Кроки
- Почнемо готувати гострий салат з кабачків. Промиваємо всі овочі та очищаємо їх від черешків, лушпиння та насіння. Кабачки нарізаємо невеликими шматочками до 1,5 см.
- Тепер перці та помідори подрібнюємо в однорідне пюре за допомогою м’ясорубки. Зубчики часнику пропускаємо через прес. Готову суміш відправляємо до кабачків.
- Заправляємо салат олією, сіллю та цукром. Перемішуємо та ставимо на вогонь. Доводимо салат до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хв.
- Коли до готовності залишиться 15 хв. вливаємо оцет і розмішуємо. Розкладаємо салат у стерилізовані банки і щільно закочуємо.
- Перевертаємо банки на кришки і накриваємо ковдрою до повного остигання.
Смачного!