Поєднання кабачків та грибів рідко зустрічається у заготовках на зиму. Однак це не означає, що дует кабачків і печериць не заслуговує на увагу. Салат з даних інгредієнтів виходить дуже смачним та ароматним. Ще один плюс такого салату – простота та швидкість приготування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печериці свіжі 300 гр.
- Кабачок 1 кг.
- Часник 6 зуб.
- Морква 100 гр.
- Рослинна олія 60 мл.
- Цукор-пісок 4 ч. л.
- Сіль 2 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 30 мл.
На порцію
Калорії: 37 ккал
Білки: 1.4 г
Жири: 0.5 г
Вуглеводи: 6.5 г
Кроки
- Почнемо готувати салат із кабачків із печерицями. Печериці необхідно промити, обрізати ніжки. Після цього наріжте гриби невеликими часточками.
- Кабачки ретельно промиваємо під проточною водою, з обох боків обрізаємо кінчики. Самі плоди нарізаємо охайними кубиками.
- Моркву слід очистити, сполоснути у воді та натерти на тертці з великими отворами. Очищаємо зубчики часнику та пропускаємо їх через прес.
- Підготовлені інгредієнти – кабачок, печериці, морква та часник – перекладаємо у відповідну за розміром каструлю.
- Приправляємо овочі та гриби цукровим піском, сіллю та меленим перцем.
- Далі вливаємо в каструлю до інших компонентів салату олію. Все якісно перемішуємо та ставимо на вогонь. Тушкуємо протягом 30-40 хвилин.
- Наприкінці додаємо в салат оцет, перемішуємо і вимикаємо газ.
- Салат відразу ж розкладаємо по стерилізованим ємностям, потім закриваємо герметично кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути за кімнатної температури. Зберігати такий салат краще у прохолодному та темному місці.
Салат з кабачків та печериць готовий!
Приємного вам апетиту!