На святковий стіл я намагаюся подавати салат з куркою. Це м’ясо не таке важке, але ж жирного і ситного і так зазвичай предостатньо. На минулий Новий рік вперше спробувала приготувати салат з куркою і волоськими горіхами. Рецепт просила навіть свекруха!
Я знаю, що багато хто переживає з приводу майонезних салатів. Мовляв, жирно, неправильно, застаріло. Я і сама спочатку була налаштована скептично, але потім спробувала приготувати майонез сама. Мало того, що виходить зовсім не жирно, так ще й дуже смачно! Рекомендую!
- Буряк 3 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Куряче філе 200 гр.
- Часник 3 зуб.
- Морква 2 шт.
- Волоський горіх 50 гр.
- Чорнослив 30 гр.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Почнемо з підготовки інгредієнтів. Перш за все відваріть моркву і буряк, дайте їм охолонути і очистіть від шкірки. Окремо зваріть куряче філе. Чорнослив промийте, залийте окропом, просушіть і наріжте невеликими шматочками.
- Натріть буряк на крупній тертці і викладіть половину на тарілку. Пропустіть через прес часник і змішайте його з майонезом. Змастіть шар буряка.
- Наріжте курячу грудку дрібною соломкою, додайте змішаний з часником майонез і подрібнені волоські горіхи. Викладіть суміш другим шаром.
- Натріть на крупній тертці моркву і твердий сир, змішайте їх і викладіть на салат наступним шаром. Змастіть майонезом з часником.
- Нарізаний чорнослив займе місце наступного шару. Злегка притисніть його ложкою, щоб він занурився в соус.
- Використовуйте решту буряка, щоб покрити весь салат. Залишками соусу і волоських горіхів прикрасьте закуску.
Замість того, щоб варити овочі для салату з куркою і чорносливом, ви можете їх запекти. Смак буряка і моркви буде багатшим, а вітаміни не підуть у воду. Є тільки один недолік: овочі запікаються досить довго. Найкраще подбати про це заздалегідь.