Салат з куркою і волоськими горіхами

Час приготування: 45 хв

На святковий стіл я намагаюся подавати салат з куркою. Це м’ясо не таке важке, але ж жирного і ситного і так зазвичай предостатньо. На минулий Новий рік вперше спробувала приготувати салат з куркою і волоськими горіхами. Рецепт просила навіть свекруха!

Я знаю, що багато хто переживає з приводу майонезних салатів. Мовляв, жирно, неправильно, застаріло. Я і сама спочатку була налаштована скептично, але потім спробувала приготувати майонез сама. Мало того, що виходить зовсім не жирно, так ще й дуже смачно! Рекомендую!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
45 хвДрук
  • Почнемо з підготовки інгредієнтів. Перш за все відваріть моркву і буряк, дайте їм охолонути і очистіть від шкірки. Окремо зваріть куряче філе. Чорнослив промийте, залийте окропом, просушіть і наріжте невеликими шматочками.
  • Натріть буряк на крупній тертці і викладіть половину на тарілку. Пропустіть через прес часник і змішайте його з майонезом. Змастіть шар буряка.
  • Наріжте курячу грудку дрібною соломкою, додайте змішаний з часником майонез і подрібнені волоські горіхи. Викладіть суміш другим шаром.
  • Натріть на крупній тертці моркву і твердий сир, змішайте їх і викладіть на салат наступним шаром. Змастіть майонезом з часником.
  • Нарізаний чорнослив займе місце наступного шару. Злегка притисніть його ложкою, щоб він занурився в соус.
  • Використовуйте решту буряка, щоб покрити весь салат. Залишками соусу і волоських горіхів прикрасьте закуску.

Замість того, щоб варити овочі для салату з куркою і чорносливом, ви можете їх запекти. Смак буряка і моркви буде багатшим, а вітаміни не підуть у воду. Є тільки один недолік: овочі запікаються досить довго. Найкраще подбати про це заздалегідь.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь