Квасоля з овочами, яку Ви заготовите на зиму, можна їсти не тільки як вітамінний смачний салат. З неї вийде відмінний наваристий суп або заправка до другої страви, наприклад, картоплі або рису.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля біла 1 кг.
- Морква 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Перець болгарський 1.5 кг.
- Томатний сік 3 л.
- Рослинна олія ½ л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
Кроки
- Висипаємо необхідну кількість твердої квасолі в глибоку миску і заливаємо холодною водою. Найкраще зробити це на ніч. Вранці зливаємо воду в раковину через друшляк і промиваємо квасолю.
- Відправляємо інгредієнт назад в каструлю і заливаємо очищеною заздалегідь водою. Ставимо ємність на плиту і варимо квасолю до повної її готовності.
- Поки вариться квасоля, у нас є час підготувати овочі. Очищаємо цибулю і моркву, позбавляємо перець від насіннєвої коробки. Ретельно промиваємо інгредієнти. Натираємо моркву на крупній тертці. Нарізаємо цибулю і перець четвертинками.
- Коли квасоля буде готова, зливаємо воду. Вливаємо в каструлю томатний сік. Слідом відправляємо нарізані цибулю, перець і моркву. Додаємо рослинну олію, сіль і цукор. Чекаємо, поки маса закипить. Продовжуємо варити квасолю з овочами близько півгодини, не забуваючи постійно помішувати блюдо.
- Для закачування салату підійдуть невеликі банки. Попередньо їх слід гарненько вимити, а потім відправити на стерилізацію разом з кришками. Цей крок займе не більше півгодини.
- Вливаємо в каструлю оцет. Коли маса закипить, розливаємо її по банках. Закочуємо кришками і ставимо дном вгору на підлогу. Укутуємо теплою ковдрою до повного охолодження, а потім переносимо в сухе прохолодне місце для подальшого зберігання.
Приємного апетиту!