Салат з квасолі з овочами на зиму

Салат з квасолі з овочами на зиму

Квасоля з овочами, яку Ви заготовите на зиму, можна їсти не тільки як вітамінний смачний салат. З неї вийде відмінний наваристий суп або заправка до другої страви, наприклад, картоплі або рису.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
10 год 0 хвДрук
  • Висипаємо необхідну кількість твердої квасолі в глибоку миску і заливаємо холодною водою. Найкраще зробити це на ніч. Вранці зливаємо воду в раковину через друшляк і промиваємо квасолю.
  • Відправляємо інгредієнт назад в каструлю і заливаємо очищеною заздалегідь водою. Ставимо ємність на плиту і варимо квасолю до повної її готовності.
  • Поки вариться квасоля, у нас є час підготувати овочі. Очищаємо цибулю і моркву, позбавляємо перець від насіннєвої коробки. Ретельно промиваємо інгредієнти. Натираємо моркву на крупній тертці. Нарізаємо цибулю і перець четвертинками.
  • Коли квасоля буде готова, зливаємо воду. Вливаємо в каструлю томатний сік. Слідом відправляємо нарізані цибулю, перець і моркву. Додаємо рослинну олію, сіль і цукор. Чекаємо, поки маса закипить. Продовжуємо варити квасолю з овочами близько півгодини, не забуваючи постійно помішувати блюдо.
  • Для закачування салату підійдуть невеликі банки. Попередньо їх слід гарненько вимити, а потім відправити на стерилізацію разом з кришками. Цей крок займе не більше півгодини.
  • Вливаємо в каструлю оцет. Коли маса закипить, розливаємо її по банках. Закочуємо кришками і ставимо дном вгору на підлогу. Укутуємо теплою ковдрою до повного охолодження, а потім переносимо в сухе прохолодне місце для подальшого зберігання.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь