Ще одним відкриттям для мене став зимовий салат із рисом, яким можна швидко перекусити. Також заготівлю можна використовувати для приготування смачного курячого супчика. Я часто так роблю, заздалегідь відварюю курку, а потім додаю заготовку, доводжу до кипіння і, ву аля – супчик готовий!
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
 - Морква 1 кг.
 - Помідор 3 кг.
 - Перець болгарський 1 кг.
 - Рис білий 200 гр.
 - Рослинна олія 500 мл.
 - Сіль 1 ст. л.
 - Цукор-пісок 1.5 ст. л.
 
Кроки
- Готувати салат із рисом на зиму без стерилізації легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для незвичайного та дуже смачного салату з рисом. Відміряйте необхідну кількість рису. Рис ретельно промийте кілька разів під холодною проточною водою.
 - У металевий посуд з товстим дном налийте необхідну кількість олії, додайте цукровий пісок та кухонну сіль. Я найчастіше використовую каструлю з товстим дном чи таз, якщо потрібно приготувати велику порцію.
 - Ретельно вимийте помідори, обсушіть їх і наріжте на кілька частин, вилучивши плодоніжку. Моркву ретельно промийте та очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Підготовлені овочі пропустіть через м’ясорубку, подрібніть блендером або кухонним комбайном.
 - Болгарський перець вимийте, обсушіть, очистіть від насіння та серцевини, а потім наріжте дрібними кубиками.
 - Цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте дрібним кубиком.
 - Підготовлені овочі та промитий рис викладіть у металевий посуд із товстим дном. Ретельно перемішайте. Місткість із вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменште вогонь, накрийте кришкою і варіть салат з рисом приблизно годину, періодично помішуючи, щоб він не пригорів.
 - Вимийте і простерилізуйте банки в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть у каструлі. Гарячий салат акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть. Переверніть банки із салатом догори дном і закутайте теплою ковдрою. Залишіть до повного остигання приблизно на добу. Потім перемістіть у прохолодне місце для зберігання.
 



