Сита зима – це овочевий салат, що складається з моркви, перцю, помідорів та цибулі з додаванням рису. Вам закочення такого салату в новинку? Давайте готувати разом! Такий ситний салат допоможе вам не раз, коли гості вже на порозі і необхідно накрити стіл за 5 хвилин. Отже, почнемо!
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис довгозерний (пропарений) 1.5 ст.
- Помідор 3 кг.
- Перець болгарський 600 гр.
- Морква 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Рослинна олія 150 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Перець чилі 1 шт.
- Сіль 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 54 ккал
Білки: 1.4 г
Жири: 0.1 г
Вуглеводи: 12.3 г
Кроки
- Приступимо до приготування салату з рисом «Сита зима». Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо, щоб вони трохи просохли. Потім розрізаємо помідори навпіл, видаляємо плодоніжку та подрібнюємо їх на блендері. Томатне пюре викладаємо в глибоку каструлю, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо в помідори сіль та цукор, добре перемішуємо і варимо пюре на повільному вогні 8-10 хвилин.
- Моркву чистимо, промиваємо та натираємо на великій тертці.
- Цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 10-15 хвилин в холодній воді, щоб воно не дратувала очі при нарізанні. Потім шаткуємо цибулю тонкими кільцями, а якщо цибуля велика – півкільцями.
- Болгарський перець промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він трохи обсох. Потім розрізаємо перець навпіл, видаляємо плодоніжку та насіння. Перець нарізаємо кубиками або тонкою стружкою. Гострий перець чистимо, видаляємо насіння та плодоніжку, нарізаємо дрібними кубиками.
- У каструлю до томатного пюре додаємо нарізані овочі, перемішуємо та доводимо до кипіння.
- Рис висипаємо в глибоку ємність, ошпарюємо окропом, зливаємо його і додаємо в каструлю до овочів, потім наливаємо олію. Перемішуємо всі інгредієнти та залишаємо тушкувати на повільному вогні 8-10 хвилин. Після чого в каструлю додаємо оцет, перемішуємо, тушкуємо ще 5-7 хвилин і знімаємо салат з вогню.
- Готовий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закручуємо прокип’яченими кришками, перевертаємо банки вгору дном і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо банки із салатом у темне прохолодне місце на зберігання.