Салат з рисом «Сита зима»

Сита зима – це овочевий салат, що складається з моркви, перцю, помідорів та цибулі з додаванням рису. Вам закочення такого салату в новинку? Давайте готувати разом! Такий ситний салат допоможе вам не раз, коли гості вже на порозі і необхідно накрити стіл за 5 хвилин. Отже, почнемо!

Інгредієнти
Порції: +5
На порцію
Калорії: 54 ккал
Білки: 1.4 г
Жири: 0.1 г
Вуглеводи: 12.3 г
Кроки
50 хвДрук
  • Приступимо до приготування салату з рисом «Сита зима». Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо, щоб вони трохи просохли. Потім розрізаємо помідори навпіл, видаляємо плодоніжку та подрібнюємо їх на блендері. Томатне пюре викладаємо в глибоку каструлю, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо в помідори сіль та цукор, добре перемішуємо і варимо пюре на повільному вогні 8-10 хвилин.
  • Моркву чистимо, промиваємо та натираємо на великій тертці.
  • Цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 10-15 хвилин в холодній воді, щоб воно не дратувала очі при нарізанні. Потім шаткуємо цибулю тонкими кільцями, а якщо цибуля велика – півкільцями.
  • Болгарський перець промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він трохи обсох. Потім розрізаємо перець навпіл, видаляємо плодоніжку та насіння. Перець нарізаємо кубиками або тонкою стружкою. Гострий перець чистимо, видаляємо насіння та плодоніжку, нарізаємо дрібними кубиками.
  • У каструлю до томатного пюре додаємо нарізані овочі, перемішуємо та доводимо до кипіння.
  • Рис висипаємо в глибоку ємність, ошпарюємо окропом, зливаємо його і додаємо в каструлю до овочів, потім наливаємо олію. Перемішуємо всі інгредієнти та залишаємо тушкувати на повільному вогні 8-10 хвилин. Після чого в каструлю додаємо оцет, перемішуємо, тушкуємо ще 5-7 хвилин і знімаємо салат з вогню.
  • Готовий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закручуємо прокип’яченими кришками, перевертаємо банки вгору дном і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо банки із салатом у темне прохолодне місце на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь