У салатницю відправляється нарізані селера і яблука. Потім вони заливаються лимонним соком і все перемішується. Далі туди додається промиі родзинки, подрібнені волоські горіхи, все заправляється сметаною і добре перемішується. Виходить дуже смачний і легкий салат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Селера стебло 3 шт.
- Яблуко 2 шт.
- Лимон 1 шт.
- Родзинки 100 гр.
- Волоський горіх 100 гр.
- Сметана 30% 150 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Стебла селери ретельно промиваємо під теплою проточною водою, після чого добре обсушуємо їх на паперовому рушнику і нарізаємо дуже тонкими скибочками. Головне, не перестаратися, щоб селера чітко відчувалася в салаті.
- Яблука також добре промиваємо під теплою водою, вирізаємо серцевину і нарізаємо їх невеликими кубиками, скибочками або соломкою. Шкірку зрізати не варто, так як в ній міститься велика кількість корисних речовин.
- З цілого лимона вичавлюємо сік. Уважно стежимо за тим, щоб в ньому не виявилося кісточок і м’якоті.
- Тепер готуємо родзинки. Обшпарюємо їх окропом, або замочуємо у воді на якийсь час, після чого промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.
- Далі беремо відповідну салатницю, відправляємо туди нарізану селеру з яблуком, поливаємо їх лимонним соком і перемішуємо. Потім додаємо очищені волоські горіхи, які злегка подрібнюємо в блендері або за допомогою маточки, родзинки і заправляємо сметаною. Також посипаємо все сіллю з чорним меленим перцем і добре все перемішуємо.
Готовому салату даємо якийсь час охолодитися в холодильнику, після чого прикрашаємо його зеленню і подаємо до столу в якості закуски або самостійного блюда. Приємного апетиту!