Салат з язиком та кукурудзою готується дуже просто. Головне – попередньо відварити язик до готовності. Варіння займає приблизно дві години часу, тому краще зробити це заздалегідь. Салат чудово підійде для святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 200 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ головки
- Кукурудза консервована ½ банки
- Сир Пармезан 50 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Петрушка ½ пучка
- Кріп ½ пучка
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень для прикраси
На порцію
Калорії: 176 ккал
Білки: 9.2 г
Жири: 13.4 г
Вуглеводи: 5.6 г
Кроки
- Готувати салат з язиком та кукурудзою цікаво! У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і збиваємо вручну віночком або вилкою, поки білок і жовток повністю не змішаються. На сковорідці розігріваємо рослинну олію і смажимо з яєчної маси два млинці. Млинцям даємо повністю охолонути і нарізаємо їх тонкою соломкою. Для цього зручно згорнути млинці в рулет і різати його впоперек – так і вийде соломка.
- Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і нарізаємо маленькими кубиками. У сковорідці розігріваємо рослинну олію і висипаємо в неї цибулю. При середній температурі та постійному помішуванні пасеруємо цибулю до легкої золотистості. Знімаємо сковороду з плити і даємо цибулі, що пасерується, повністю охолонути.
- Відварений язик очищаємо від плівки за допомогою ножа і нарізаємо тонкими смужками. Викладаємо нарізаний язик в салатницю.
- Додаємо до язика остиглу золотаву цибулю.
- Висипаємо в салатницю нарізані млинці яєчні.
- Банку з кукурудзою відкриваємо, кукурудзу відкидаємо на друшляк і промиваємо. Даємо рідини стекти і додаємо кукурудзу в салатницю до решти інгредієнтів.
- На тертці з великими отворами натираємо сир і додаємо в салатницю.
- Зелень петрушки та кропу дрібно рубаємо ножем, висипаємо в салатницю.
- Додаємо майонез, акуратно перемішуємо салат.
- Салат рекомендується витримати в холодильнику протягом кількох годин, щоб він добре просочився і став ніжнішим.
Для подачі викладаємо на порційні тарілки та прикрашаємо, за бажанням, гілочками зелені.
Смачного!