Відварений язик завжди чудово поєднується із сиром. Свіжі огірки у складі дуже освіжають. А любителі можуть спробувати приготувати варіант і з маринованими огірками – анітрохи не гірше. Варто спробувати обидва варіанти, щоб визначитися із фаворитом.
Як почати готувати салат з язиком та сиром
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 400 гр.
- Огірок 4 шт.
- Куряче яйце 3 шт.
- Сир Пармезан 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка 3 пучка
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Гірчиця ½ ч. л.
На порцію
Калорії: 132 ккал
Білки: 10.6 г
Жири: 9.3 г
Вуглеводи: 2.5 г
Кроки
- Попередньо відварюємо язик протягом 1-2 годин у підсоленій воді по м’якості.
- Під час варіння можна додати лавровий лист та кілька горошин чорного перцю для аромату.
- Готовий язик дістаємо, даємо охолонути до теплого стану та знімаємо шкірку за допомогою ножа.
- Нарізаємо остиглий язик тонкими смужками.
- Варимо яйця протягом 10-12 хвилин до крутого жовтка, охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи.
- Яйця також нарізаємо невеликими шматочками
- Огірки промиваємо, обсушуємо та нарізаємо соломкою. Розмір шматочків огірка має бути приблизно такий самий, як і смужки язика.
- Пармезан чи інший твердий сир натираємо на дрібній тертці.
- У салатницю викладаємо нарізаний варений язик, смужки огірка, шматочки яєць.
- Для приготування соусу в окремому посуді змішуємо майонез та гірчицю. На смак можна досолити соус. На салат виливаємо заправку, що вийшла, і акуратно перемішуємо.
- Для подачі викладаємо салат на порційну тарілку (для більшої естетичності можна викласти за допомогою салатного кільця) та зверху густо посипаємо тертим сиром.
Для прикраси можна використовувати шматочки огірка та гілочки петрушки.
Смачного!