Салат з зелених помідорів із рисом – це чудова ідея для заготівлі на зиму. Завдяки поєднанню всіх інгредієнтів салат виходить дуже соковитим та ситним. Така заготівля може стати гарніром до рибної або м’ясної страви, так і зіграти роль самостійної страви. Задумали легку вечерю? Такий салат чудово впорається з даним завданням.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор зелений 2 кг.
- Рис білий 1 ст.
- Перець болгарський 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль 50 гр.
- Рослинна олія 1.5 ст.
На порцію
Калорії: 127 ккал
Білки: 1.5 г
Жири: 8.0 г
Вуглеводи: 12.6 г
Кроки
- Готувати салат із зелених помідорів з рисом на зиму легко! Рис необхідно промити під проточною водою, потім замочити у холодній воді та залишити на 2 години. Згодом воду зливаємо.
- Зелені помідори слід ретельно вимити і нарізати часточками. Якщо томати невеликі власними силами, можна різати плоди і навпіл.
- Перець також промийте. Після цього розріжте навпіл і видаліть внутрішні насіння. Очищений перець наріжте невеликими шматочками.
- Цибулю очистіть від лушпиння, потім наріжте кільцями або півкільцями.
- Моркву очищаємо, споліскуємо під проточною водою та натираємо на великій тертці. За бажанням можна нарізати моркву невеликою соломкою.
- Всі підготовлені овочі та рис з’єднайте у відповідній ємності та поставте на вогонь.
- Потім додайте цукровий пісок, сіль та олію.
- Перемішайте інгредієнти. Після закипання варіть салат протягом 40 хвилин.
- Готовий салат із зелених помідорів із рисом розподіліть по стерилізованих банках, закатайте кришками.
- До повного остигання переверніть банки дном вгору і укутайте теплою ковдрою.
Зберігати таку заготівлю на зиму необхідно у прохолодному місці.
Смачного!