Що приготувати з курячої грудки швидко і смачно

Куряча грудка – цінний продукт, і приготувати з неї можна різні страви. Таке м’ясо корисне і низькокалорійне, що особливо підходить тим, хто стежить за своїм здоров’ям. Курячу грудку можна швидко і смачно запекти, посмажити, відварити і навіть замаринувати, рецептів з фото дуже багато, залишилося тільки вибрати.

М’ясні палички з курячої грудки

Не всі господині люблять готувати курячу грудку, адже вона не дуже соковита, і якщо її перетримати в духовці або на плиті, то вона вийде сухою. Тож пропонуємо рецепт з фото, який підкаже, як швидко і просто приготувати грудку, щоб вона вийшла смачною і ніжною.

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. спецій для м’яса;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль за смаком;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • рослинна олія.

Приготування:

  • Грудку птиці нарізаємо впоперек волокон довгими брусочками, після кожну паличку відбиваємо гострою стороною ножа.

  • Тепер до м’яса додаємо поки тільки жовтки, сіль, будь-які за смаком спеції і подрібнений часник. Перемішуємо і маринуємо 20-30 хвилин.

  • Потім до грудей додаємо крохмаль і знову перемішуємо.

  • До решти білків додаємо дрібку солі і збиваємо до білої пишної маси.
  • Тепер кожну паличку занурюємо у збитий білок і відразу викладаємо на розігріту з маслом сковороду, смажимо по 2 хвилини з кожного боку.

  • Досвідчені кухарі радять готувати грудку прямо з кісточкою і шкірою. Це займе більше часу, але м’ясо вийде соковитим і ніжним.

Бефстроганов з курячої грудки

Таке блюдо, як бефстроганов, люблять багато гурманів. Але не всі знають, що приготувати його швидко і не менш смачно можна не тільки з яловичини, але і з курячої грудки. Рецепт з фото простий, м’ясо виходить дуже ніжним.

Інгредієнти:

  • 500-700 г курячої грудинки;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 3 зубчики часнику;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • паприка і перець за смаком;
  • 3 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • Грудку птиці розрізаємо вздовж на половинки. Потім шматочки відбиваємо з двох сторін молоточком, щоб розм’якшити волокна. Нарізаємо м’ясо на довгі смужки.

  • Дрібними кубиками подрібнюємо цибулю.
  • Через велику тертку пропускаємо моркву.
  • Розігріваємо в сковороді олію, викладаємо грудку, обсмажуємо на сильному вогні до випаровування всієї рідини і легкої рум’яності.

  • Тепер до м’яса додаємо цибулю і борошно, перемішуємо, смажимо 2 хвилини.
  • Потім відправляємо в сковороду моркву, обсмажуємо грудку з овочами ще кілька хвилин.
  • Томатну пасту розвести водою (склянки буде достатньо), вливаємо до м’яса. Кладемо сіль, перець і паприку, тушкуємо 5 хвилин.

  • Додаємо сметану і пропущений через прес часник, все перемішуємо і доводимо страву до готовності протягом 2-3 хвилин.

Грудку можна не відбивати, а покласти між двома шарами харчової плівки і розкачати качалкою до рівномірної товщини всіх шматочків.

Куряча грудка по-французьки

М’ясо по-французьки – найпопулярніше блюдо, яке можна швидко і смачно приготувати з свинини, яловичини і курячої грудки. Господині люблять такий рецепт за простоту і за те, що з доступних інгредієнтів виходить ситне і апетитне, як на фото, страву.

Інгредієнти:

  • 700 г курячої грудинки;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 200 г твердого сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • сіль, паприка і перець за смаком;
  • кріп за смаком.

Приготування:

  • Грудку птиці нарізаємо шматочками товщиною 4 мм.

  • Шаткуємо півкільцями цибулю.
  • У миску викладаємо сметану, майонез, видавлюємо часник і підсипаємо паприку, перець, тертий сир і подрібнений кріп, перемішуємо.

  • Форму змащуємо маслом і на дно першим шаром щільно укладаємо філе.
  • М’ясо солимо, перчимо і викладаємо половину соусу, розподіляємо по поверхні грудки.

  • Далі – шар з лука, який також трохи солимо і перчимо.
  • Тепер повторюємо шари – м’ясо, соус і цибулю. Зверху присипаємо тертим сиром.

  • Відправляємо блюдо в духовку на 25-30 хвилин, температура 190 °С.
  • Якщо потрібно зменшити калорійність страви, тоді замість сметани або майонезу використовуємо натуральну нежирний йогурт.

Човники з курячої грудки з овочами

Запропоноване блюдо з курячої грудки особливо підходить тим, хто дотримується правильно харчування. М’ясо з овочами готується швидко, виходить смачно і, що головне, – корисно. Приготувати таку грудки під силу кожній господині, адже рецепт з фото дуже простий.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячої грудки;
  • 60 г солодкого перцю;
  • 60 г томатів;
  • 60 г зеленого горошку;
  • 50 мл густого йогурту;
  • 60 г твердого сиру (20%);
  • 1 ч. л. сушеного орегано;
  • 1 ч. л. солі;
  • перець за смаком.

Приготування:

  • На кожній грудці робимо поздовжній розріз, з кожної сторони залишаємо за 2 див. Грудку прорізаємо не наскрізь, а щоб вийшов кишеньку.
  • М’ясо солимо, перчимо, посипаємо сушеним орегано, змащуємо оливковою або рослинною олією. Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин.

  • В цей час дрібними кубиками нарізаємо солодкий перець і помідор.
  • На дрібній тертці натираємо сир.
  • Тепер у загальній мисці з’єднуємо томати, перець, зелений горошок, тертий сир і йогурт. Додаємо сіль, перець і все перемішуємо.

  • Після фаршируємо човники з курячої грудки підготовленою начинкою з овочів та сиру.
  • Відправляємо блюдо в духовку на 40 хвилин, температура 200 °С.

При бажанні такі човники можна запекти з персиками або сливами, виходить незвичайне на смак блюдо.

Курячі рулетики

Швидко і смачно приготувати з курячої грудки рулетики з чорносливом. Рецепт з фото нескладний, страва виходить дуже апетитним, що робить його гарним вибором як для сімейного вечері, так і для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 800 г курячого філе;
  • 100 г чорносливу;
  • 100 р сиру фета;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль і спеції за смаком;
  • 200 мл сметани;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 50 г борошна;
  • 80 г панірувальних сухарів.

Приготування:

  • Філе розрізаємо на тонкі скибочки. Кожен шматочок злегка відбиваємо, солимо і перчимо.

  • Для начинки дрібними шматочками нарізаємо чорнослив.
  • Часник подрібнюємо на дрібній тертці.
  • Сир розминаємо звичайною виделкою. Після додаємо м’яке вершкове масло і перемішуємо.
  • Тепер в сирну масу висипаємо чорнослив і часник, знову все перемішуємо.
  • На кожен шматочок філе викладаємо начинку, розподіляємо по всій поверхні, звертаємо рулетиками, при бажанні краю можна скріпити зубочистками.

  • До сметани додаємо сіль, перець, будь-які спеції за смаком, вливаємо олію і розмішуємо.

  • Кожен рулетик обвалюємо в борошні, потім змащуємо сметаною, паніруємо в сухарях і укладаємо у форму швом вниз.
  • Відправляємо блюдо в духовку на 30 хвилин, температура 180 °С.

  • Такі рулетики з курячої грудки можна приготувати з будь-якої начинки можна взяти гриби, овочі або просто змішати сир із зеленню.

Рубані котлети з курячої грудки з геркулесом

На обід або вечеря з курячої грудки можна приготувати швидко і смачно рубані котлети. Обов’язково візьміть запропонований рецепт з фото на замітку, щоб отримати справжнє задоволення від смачної страви.

Інгредієнти:

  • 400 г курячої грудинки;
  • 2 скибочки батона;
  • 1 цибулина;
  • 120 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 100 г сиру;
  • 1 стакан вівсяних пластівців;
  • сіль і спеції за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

  • Хліб ламаємо на шматочки, заливаємо молоком і поки відставляємо в сторону, даємо йому розм’якнути.
  • В цей час дрібними кубиками нарізаємо цибулю і потім висипаємо до хліба.
  • Слідом відправляємо грудку птиці, яку також ріжемо невеликими шматочками.
  • Масу солимо, перчимо, додаємо будь-які спеції за смаком і добре вимішуємо.

  • В окрему мисочку вбиваємо яйце, солимо і збовтуємо вилочкою.
  • Сир нарізаємо брусочками.

  • З курячої маси формуємо котлети, всередину кладемо сир.

  • Після вмочаємо котлету у збитому яйці, а потім паніруємо в вівсяних пластівцях.

  • Смажимо котлети на олії до готовності протягом 15-20 хвилин.

Якщо ви вважаєте, що грудка не підходить для приготування, так як вона не дуже соковита, то подрібніть її в блендері і готуйте не тільки котлети, але й інші страви, наприклад, пасту з густим вершковим соусом.

Курка по-тайськи

Для всіх шанувальників тайської кухні також знайдеться відмінний рецепт з курячої грудки. Блюдо виходить пряним, смачним і ароматним.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 цибулини;
  • 35 мл меду;
  • 10 г борошна;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 5 р куркуми;
  • 0,5 ч. л. чорного перцю;
  • 0,5 ч. л. сушеного імбиру;
  • 0,5 ч. л. гострого перцю;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Довгими смужками нарізаємо курячу грудку.
  2. Подрібнюємо цибулю півкільцями.
  3. Соломкою ріжемо солодкий перець.
  4. У глибокій сковороді добре розігріваємо олію, викладаємо м’ясо і обсмажуємо протягом 5-7 хвилин.
  5. Після грудку перекладаємо на тарілку, а в сковороду висипаємо цибулю і болгарський перець, смажимо до м’якості овочів.
  6. Для заправки змішуємо мед з соєвим соусом, також додаємо борошно, подрібнений часник і всі спеції. Ретельно розмішуємо.
  7. Як тільки овочі стали м’якими, повертаємо м’ясо, солимо і вливаємо заправку. Все перемішуємо і готуємо страву ще 7-10 хвилин.

Тим, хто любить китайську кухню, радимо приготувати курку з ананасами в кисло-солодкому соусі.

Святковий рулет із курячого філе

Пропонуємо рецепт дуже смачного рулету, який легко і просто приготувати з курячої грудки. Блюдо виходить ситним, смачним і ідеально підходить навіть для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 800 г курячого філе;
  • 300 г свіжих грибів;
  • 200 г тертого сиру;
  • 200 г бекону;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ст. л. паприки;
  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 жовток.

Приготування:

  • Починаємо готувати з начинки. Для цього дрібними шматочками нарізаємо гриби.

  • Невеликими кубиками подрібнюємо цибулю.
  • На сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю і злегка обсмажуємо.
  • Після додаємо до ріпчатого овоча гриби, солимо і смажимо до випаровування всієї рідини.

  • Для приправи до м’яса в мисочці змішуємо паприку з сіллю, часником, оливковою олією, перемішуємо. Після видавлюємо часник і ще раз все розмішуємо.
  • Курячу грудку відбиваємо, щоб вона стала плоскої і збільшилася в розмірі.

  • Кожен шматочок мачаємо в приправу і викладаємо на харчову плівку у вигляді прямокутника.
  • Половиною тертого сиру присипаємо м’ясний шар.

  • Зверху розкладаємо гриби і посипаємо рештою сиру.

  • За допомогою плівки звертаємо м’ясо з начинкою в рулет і поки відкладаємо в сторону.

  • Розстилаємо на столі ще шар плівки і також у вигляді прямокутника викладаємо смужки бекону.
  • З рулету знімаємо харчову плівку, кладемо на бекон і також за допомогою плівки загортаємо.

  • Затягуємо рулет в плівку і кладемо в форму, а потім плівку прибираємо.
  • Змащуємо рулет збитим жовтком і ставимо в духовку на 35-40 хвилин, температура 180 °С.
  • Готовий м’ясний рулет з начинкою з грибів і сиру викладаємо на блюдо, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді.

Куряча грудка з сиром «Каприз»

«Каприз» – ще одне блюдо з курячої грудки, яке можна приготувати для сімейного або святкового столу. Сама грудка виходить соковитою і ніжною, а страва виглядає дуже апетитно.

Інгредієнти:

  • 4 курячої грудки;
  • 2-3 томати;
  • 200 г твердого сиру;
  • пучок базиліка;
  • 2-3 ст. л. оливкової олії;
  • сіль і перець за смаком;
  • 1 ч. л. орегано;
  • 0,5 ч. л. паприки.

Приготування:

  1. У кожній курячої грудки робимо надріз навскоси.
  2. М’ясо солимо, перчимо, присипаємо паприкою і орегано, поливаємо олією і втираємо прянощі в кожен шматочок.
  3. Тонкими скибочками нарізаємо сир.
  4. І ріжемо тонкими кружечками помідор.
  5. Тепер на деко з фольгою кладемо курячі грудки, у кожен розріз вставляємо скибочку сиру, кружечки томату і листочки базиліка.
  6. Відправляємо блюдо в духовку на 25 хвилин, температура 180 °С.

Куряче м’ясо готується швидко, тому його важливо не перетримати в духовці, тоді воно вийде ніжним і соковитим.

Нагетси з курячої грудки

Таке блюдо, як курячі нагетси, подобається дорослим і дітям. Тепер не доведеться купувати напівфабрикати або витрачатися на фастфуд, адже таке блюдо можна приготувати своїми руками.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячої грудки;
  • 2 ч. л. крохмалю;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2-3 ст. л. лимонного соку;
  • чорний перець і паприка за смаком;
  • 2-3 ст. л. борошна.

Приготування:

  1. Грудку птиці нарізаємо середніми за розміром шматочками.
  2. До м’яса висипаємо крохмаль, сіль, паприку і соду. Вливаємо сік лимона, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
  3. Кожен шматочок паніруємо в борошні і відправляємо на розігріту з маслом сковороду, смажимо 2-3 хвилини з кожного боку.
  4. Готові нагетси викладаємо на серветку, щоб прибрати з них зайвий жир, і подаємо з будь-яким соусом.
  5. Борошно Для панірування можна і не використовувати, правда, так нагетси вийдуть без хрусткої скоринки апетитною, але все одно будуть смачними.

Пиріг з курячою грудкою

Курячу грудку можна не тільки смажити або запікати, але і готувати з неї пироги. Пропонуємо рецепт смачною, соковитою і корисної випічки з начинкою із зелені, яєць і курячої грудки.

Інгредієнти для начинки:

  • 500 г курячих грудок;
  • 2-3 яйця;
  • 5-6 ст. л. кефіру;
  • 1 ч. л. меленої паприки;
  • 2 щіпка пелюсток паприки;
  • зелень цибулі;
  • сіль за смаком.

Для тіста:

  • 1 склянку пшеничного борошна;
  • 1 склянку цільнозернового борошна;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 3 яйця;
  • 220 г сиру;
  • 50 г м’якого сиру;
  • 1 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

  • Яйця відправляємо на вогонь і після закипання варимо 8 хвилин. В цей час грудку птиці нарізаємо дрібними кубиками.

  • До м’яса додаємо кефір, мелену паприку і пелюсточками, перемішуємо і відправляємо маринуватися в холодильник на півгодини.

  • Висипаємо В миску пшеничне та цільнозернове борошно, сіль, цукор і соду, перемішуємо.
  • В окрему чашу вбиваємо 2 яйця, додаємо до них сир і м’який сир, можна взяти дитячий, ретельно розмішуємо.

  • Сирну масу з’єднуємо з борошна і замішуємо тісто, в процесі підливаємо оливкова олія. Готовому тісту даємо 10 хвилин відпочити.
  • Дістаємо грудку і додаємо до неї рубані яйця.
  • Зелень цибулі дрібно шаткуємо і відправляємо до м’яса. Начинку солимо і добре перемішуємо.

  • Відпочиле тісто ділимо навпіл. Одну частину розгортаємо в пласт, переносимо в форму.

  • Поверх тіста викладаємо начинку, розподіляємо і накриваємо другим шаром тіста, защипуємо краю.
  • В центрі робимо дірочку для виходу пари, за бажанням прикрашаємо сердечками з тіста.

  • Пиріг змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку на 30 хвилин, температура 180 °С. Після дістаємо, даємо трохи охолонути, перекладаємо з форми на блюдо і подаємо до столу.

Ось так смачно і швидко можна приготувати страви з курячої грудки на будь-який смак. Сподіваємося, що запропонованими рецептами з фото ми змогли вас здивувати, і тепер ви зможете радувати своїх близьких і гостей найсмачнішими стравами.

Інгредієнти
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь