- М’ясні палички з курячої грудки
- Бефстроганов з курячої грудки
- Куряча грудка по-французьки
- Човники з курячої грудки з овочами
- Курячі рулетики
- Рубані котлети з курячої грудки з геркулесом
- Курка по-тайськи
- Святковий рулет із курячого філе
- Куряча грудка з сиром «Каприз»
- Нагетси з курячої грудки
- Пиріг з курячою грудкою
Куряча грудка – цінний продукт, і приготувати з неї можна різні страви. Таке м’ясо корисне і низькокалорійне, що особливо підходить тим, хто стежить за своїм здоров’ям. Курячу грудку можна швидко і смачно запекти, посмажити, відварити і навіть замаринувати, рецептів з фото дуже багато, залишилося тільки вибрати.
М’ясні палички з курячої грудки
Не всі господині люблять готувати курячу грудку, адже вона не дуже соковита, і якщо її перетримати в духовці або на плиті, то вона вийде сухою. Тож пропонуємо рецепт з фото, який підкаже, як швидко і просто приготувати грудку, щоб вона вийшла смачною і ніжною.
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки;
- 3 яйця;
- 1 ч. л. спецій для м’яса;
- 2 зубчики часнику;
- сіль за смаком;
- 2 ст. л. крохмалю;
- рослинна олія.
Приготування:
- Грудку птиці нарізаємо впоперек волокон довгими брусочками, після кожну паличку відбиваємо гострою стороною ножа.
- Тепер до м’яса додаємо поки тільки жовтки, сіль, будь-які за смаком спеції і подрібнений часник. Перемішуємо і маринуємо 20-30 хвилин.
- Потім до грудей додаємо крохмаль і знову перемішуємо.
- До решти білків додаємо дрібку солі і збиваємо до білої пишної маси.
- Тепер кожну паличку занурюємо у збитий білок і відразу викладаємо на розігріту з маслом сковороду, смажимо по 2 хвилини з кожного боку.
- Досвідчені кухарі радять готувати грудку прямо з кісточкою і шкірою. Це займе більше часу, але м’ясо вийде соковитим і ніжним.
Бефстроганов з курячої грудки
Таке блюдо, як бефстроганов, люблять багато гурманів. Але не всі знають, що приготувати його швидко і не менш смачно можна не тільки з яловичини, але і з курячої грудки. Рецепт з фото простий, м’ясо виходить дуже ніжним.
Інгредієнти:
- 500-700 г курячої грудинки;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 3 ст. л. сметани;
- 3 зубчики часнику;
- 0,5 ч. л. солі;
- паприка і перець за смаком;
- 3 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
- Грудку птиці розрізаємо вздовж на половинки. Потім шматочки відбиваємо з двох сторін молоточком, щоб розм’якшити волокна. Нарізаємо м’ясо на довгі смужки.
- Дрібними кубиками подрібнюємо цибулю.
- Через велику тертку пропускаємо моркву.
- Розігріваємо в сковороді олію, викладаємо грудку, обсмажуємо на сильному вогні до випаровування всієї рідини і легкої рум’яності.
- Тепер до м’яса додаємо цибулю і борошно, перемішуємо, смажимо 2 хвилини.
- Потім відправляємо в сковороду моркву, обсмажуємо грудку з овочами ще кілька хвилин.
- Томатну пасту розвести водою (склянки буде достатньо), вливаємо до м’яса. Кладемо сіль, перець і паприку, тушкуємо 5 хвилин.
- Додаємо сметану і пропущений через прес часник, все перемішуємо і доводимо страву до готовності протягом 2-3 хвилин.
Грудку можна не відбивати, а покласти між двома шарами харчової плівки і розкачати качалкою до рівномірної товщини всіх шматочків.
Куряча грудка по-французьки
М’ясо по-французьки – найпопулярніше блюдо, яке можна швидко і смачно приготувати з свинини, яловичини і курячої грудки. Господині люблять такий рецепт за простоту і за те, що з доступних інгредієнтів виходить ситне і апетитне, як на фото, страву.
Інгредієнти:
- 700 г курячої грудинки;
- 2 цибулини;
- 2 ст. л. майонезу;
- 4 ст. л. сметани;
- 200 г твердого сиру;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- сіль, паприка і перець за смаком;
- кріп за смаком.
Приготування:
- Грудку птиці нарізаємо шматочками товщиною 4 мм.
- Шаткуємо півкільцями цибулю.
- У миску викладаємо сметану, майонез, видавлюємо часник і підсипаємо паприку, перець, тертий сир і подрібнений кріп, перемішуємо.
- Форму змащуємо маслом і на дно першим шаром щільно укладаємо філе.
- М’ясо солимо, перчимо і викладаємо половину соусу, розподіляємо по поверхні грудки.
- Далі – шар з лука, який також трохи солимо і перчимо.
- Тепер повторюємо шари – м’ясо, соус і цибулю. Зверху присипаємо тертим сиром.
- Відправляємо блюдо в духовку на 25-30 хвилин, температура 190 °С.
- Якщо потрібно зменшити калорійність страви, тоді замість сметани або майонезу використовуємо натуральну нежирний йогурт.
Човники з курячої грудки з овочами
Запропоноване блюдо з курячої грудки особливо підходить тим, хто дотримується правильно харчування. М’ясо з овочами готується швидко, виходить смачно і, що головне, – корисно. Приготувати таку грудки під силу кожній господині, адже рецепт з фото дуже простий.
Інгредієнти:
- 1 кг курячої грудки;
- 60 г солодкого перцю;
- 60 г томатів;
- 60 г зеленого горошку;
- 50 мл густого йогурту;
- 60 г твердого сиру (20%);
- 1 ч. л. сушеного орегано;
- 1 ч. л. солі;
- перець за смаком.
Приготування:
- На кожній грудці робимо поздовжній розріз, з кожної сторони залишаємо за 2 див. Грудку прорізаємо не наскрізь, а щоб вийшов кишеньку.
- М’ясо солимо, перчимо, посипаємо сушеним орегано, змащуємо оливковою або рослинною олією. Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин.
- В цей час дрібними кубиками нарізаємо солодкий перець і помідор.
- На дрібній тертці натираємо сир.
- Тепер у загальній мисці з’єднуємо томати, перець, зелений горошок, тертий сир і йогурт. Додаємо сіль, перець і все перемішуємо.
- Після фаршируємо човники з курячої грудки підготовленою начинкою з овочів та сиру.
- Відправляємо блюдо в духовку на 40 хвилин, температура 200 °С.
При бажанні такі човники можна запекти з персиками або сливами, виходить незвичайне на смак блюдо.
Курячі рулетики
Швидко і смачно приготувати з курячої грудки рулетики з чорносливом. Рецепт з фото нескладний, страва виходить дуже апетитним, що робить його гарним вибором як для сімейного вечері, так і для святкового столу.
Інгредієнти:
- 800 г курячого філе;
- 100 г чорносливу;
- 100 р сиру фета;
- 3-4 зубчики часнику;
- 50 г вершкового масла;
- сіль і спеції за смаком;
- 200 мл сметани;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 50 г борошна;
- 80 г панірувальних сухарів.
Приготування:
- Філе розрізаємо на тонкі скибочки. Кожен шматочок злегка відбиваємо, солимо і перчимо.
- Для начинки дрібними шматочками нарізаємо чорнослив.
- Часник подрібнюємо на дрібній тертці.
- Сир розминаємо звичайною виделкою. Після додаємо м’яке вершкове масло і перемішуємо.
- Тепер в сирну масу висипаємо чорнослив і часник, знову все перемішуємо.
- На кожен шматочок філе викладаємо начинку, розподіляємо по всій поверхні, звертаємо рулетиками, при бажанні краю можна скріпити зубочистками.
- До сметани додаємо сіль, перець, будь-які спеції за смаком, вливаємо олію і розмішуємо.
- Кожен рулетик обвалюємо в борошні, потім змащуємо сметаною, паніруємо в сухарях і укладаємо у форму швом вниз.
- Відправляємо блюдо в духовку на 30 хвилин, температура 180 °С.
- Такі рулетики з курячої грудки можна приготувати з будь-якої начинки можна взяти гриби, овочі або просто змішати сир із зеленню.
Рубані котлети з курячої грудки з геркулесом
На обід або вечеря з курячої грудки можна приготувати швидко і смачно рубані котлети. Обов’язково візьміть запропонований рецепт з фото на замітку, щоб отримати справжнє задоволення від смачної страви.
Інгредієнти:
- 400 г курячої грудинки;
- 2 скибочки батона;
- 1 цибулина;
- 120 мл молока;
- 1 яйце;
- 100 г сиру;
- 1 стакан вівсяних пластівців;
- сіль і спеції за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Приготування:
- Хліб ламаємо на шматочки, заливаємо молоком і поки відставляємо в сторону, даємо йому розм’якнути.
- В цей час дрібними кубиками нарізаємо цибулю і потім висипаємо до хліба.
- Слідом відправляємо грудку птиці, яку також ріжемо невеликими шматочками.
- Масу солимо, перчимо, додаємо будь-які спеції за смаком і добре вимішуємо.
- В окрему мисочку вбиваємо яйце, солимо і збовтуємо вилочкою.
- Сир нарізаємо брусочками.
- З курячої маси формуємо котлети, всередину кладемо сир.
- Після вмочаємо котлету у збитому яйці, а потім паніруємо в вівсяних пластівцях.
- Смажимо котлети на олії до готовності протягом 15-20 хвилин.
Якщо ви вважаєте, що грудка не підходить для приготування, так як вона не дуже соковита, то подрібніть її в блендері і готуйте не тільки котлети, але й інші страви, наприклад, пасту з густим вершковим соусом.
Курка по-тайськи
Для всіх шанувальників тайської кухні також знайдеться відмінний рецепт з курячої грудки. Блюдо виходить пряним, смачним і ароматним.
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе;
- 1 солодкий перець;
- 2 цибулини;
- 35 мл меду;
- 10 г борошна;
- 100 мл соєвого соусу;
- 3 зубчики часнику;
- 5 р куркуми;
- 0,5 ч. л. чорного перцю;
- 0,5 ч. л. сушеного імбиру;
- 0,5 ч. л. гострого перцю;
- сіль за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Приготування:
- Довгими смужками нарізаємо курячу грудку.
- Подрібнюємо цибулю півкільцями.
- Соломкою ріжемо солодкий перець.
- У глибокій сковороді добре розігріваємо олію, викладаємо м’ясо і обсмажуємо протягом 5-7 хвилин.
- Після грудку перекладаємо на тарілку, а в сковороду висипаємо цибулю і болгарський перець, смажимо до м’якості овочів.
- Для заправки змішуємо мед з соєвим соусом, також додаємо борошно, подрібнений часник і всі спеції. Ретельно розмішуємо.
- Як тільки овочі стали м’якими, повертаємо м’ясо, солимо і вливаємо заправку. Все перемішуємо і готуємо страву ще 7-10 хвилин.
Тим, хто любить китайську кухню, радимо приготувати курку з ананасами в кисло-солодкому соусі.
Святковий рулет із курячого філе
Пропонуємо рецепт дуже смачного рулету, який легко і просто приготувати з курячої грудки. Блюдо виходить ситним, смачним і ідеально підходить навіть для святкового столу.
Інгредієнти:
- 800 г курячого філе;
- 300 г свіжих грибів;
- 200 г тертого сиру;
- 200 г бекону;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 3 ст. л. паприки;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. сушеного часнику;
- 1 ч. л. солі;
- 1 жовток.
Приготування:
- Починаємо готувати з начинки. Для цього дрібними шматочками нарізаємо гриби.
- Невеликими кубиками подрібнюємо цибулю.
- На сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю і злегка обсмажуємо.
- Після додаємо до ріпчатого овоча гриби, солимо і смажимо до випаровування всієї рідини.
- Для приправи до м’яса в мисочці змішуємо паприку з сіллю, часником, оливковою олією, перемішуємо. Після видавлюємо часник і ще раз все розмішуємо.
- Курячу грудку відбиваємо, щоб вона стала плоскої і збільшилася в розмірі.
- Кожен шматочок мачаємо в приправу і викладаємо на харчову плівку у вигляді прямокутника.
- Половиною тертого сиру присипаємо м’ясний шар.
- Зверху розкладаємо гриби і посипаємо рештою сиру.
- За допомогою плівки звертаємо м’ясо з начинкою в рулет і поки відкладаємо в сторону.
- Розстилаємо на столі ще шар плівки і також у вигляді прямокутника викладаємо смужки бекону.
- З рулету знімаємо харчову плівку, кладемо на бекон і також за допомогою плівки загортаємо.
- Затягуємо рулет в плівку і кладемо в форму, а потім плівку прибираємо.
- Змащуємо рулет збитим жовтком і ставимо в духовку на 35-40 хвилин, температура 180 °С.
- Готовий м’ясний рулет з начинкою з грибів і сиру викладаємо на блюдо, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді.
Куряча грудка з сиром «Каприз»
«Каприз» – ще одне блюдо з курячої грудки, яке можна приготувати для сімейного або святкового столу. Сама грудка виходить соковитою і ніжною, а страва виглядає дуже апетитно.
Інгредієнти:
- 4 курячої грудки;
- 2-3 томати;
- 200 г твердого сиру;
- пучок базиліка;
- 2-3 ст. л. оливкової олії;
- сіль і перець за смаком;
- 1 ч. л. орегано;
- 0,5 ч. л. паприки.
Приготування:
- У кожній курячої грудки робимо надріз навскоси.
- М’ясо солимо, перчимо, присипаємо паприкою і орегано, поливаємо олією і втираємо прянощі в кожен шматочок.
- Тонкими скибочками нарізаємо сир.
- І ріжемо тонкими кружечками помідор.
- Тепер на деко з фольгою кладемо курячі грудки, у кожен розріз вставляємо скибочку сиру, кружечки томату і листочки базиліка.
- Відправляємо блюдо в духовку на 25 хвилин, температура 180 °С.
Куряче м’ясо готується швидко, тому його важливо не перетримати в духовці, тоді воно вийде ніжним і соковитим.
Нагетси з курячої грудки
Таке блюдо, як курячі нагетси, подобається дорослим і дітям. Тепер не доведеться купувати напівфабрикати або витрачатися на фастфуд, адже таке блюдо можна приготувати своїми руками.
Інгредієнти:
- 1 кг курячої грудки;
- 2 ч. л. крохмалю;
- 1 ч. л. соди;
- 2-3 ст. л. лимонного соку;
- чорний перець і паприка за смаком;
- 2-3 ст. л. борошна.
Приготування:
- Грудку птиці нарізаємо середніми за розміром шматочками.
- До м’яса висипаємо крохмаль, сіль, паприку і соду. Вливаємо сік лимона, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
- Кожен шматочок паніруємо в борошні і відправляємо на розігріту з маслом сковороду, смажимо 2-3 хвилини з кожного боку.
- Готові нагетси викладаємо на серветку, щоб прибрати з них зайвий жир, і подаємо з будь-яким соусом.
- Борошно Для панірування можна і не використовувати, правда, так нагетси вийдуть без хрусткої скоринки апетитною, але все одно будуть смачними.
Пиріг з курячою грудкою
Курячу грудку можна не тільки смажити або запікати, але і готувати з неї пироги. Пропонуємо рецепт смачною, соковитою і корисної випічки з начинкою із зелені, яєць і курячої грудки.
Інгредієнти для начинки:
- 500 г курячих грудок;
- 2-3 яйця;
- 5-6 ст. л. кефіру;
- 1 ч. л. меленої паприки;
- 2 щіпка пелюсток паприки;
- зелень цибулі;
- сіль за смаком.
Для тіста:
- 1 склянку пшеничного борошна;
- 1 склянку цільнозернового борошна;
- 0,5 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. соди;
- 1 ч. л. цукру;
- 3 яйця;
- 220 г сиру;
- 50 г м’якого сиру;
- 1 ст. л. оливкової олії.
Приготування:
- Яйця відправляємо на вогонь і після закипання варимо 8 хвилин. В цей час грудку птиці нарізаємо дрібними кубиками.
- До м’яса додаємо кефір, мелену паприку і пелюсточками, перемішуємо і відправляємо маринуватися в холодильник на півгодини.
- Висипаємо В миску пшеничне та цільнозернове борошно, сіль, цукор і соду, перемішуємо.
- В окрему чашу вбиваємо 2 яйця, додаємо до них сир і м’який сир, можна взяти дитячий, ретельно розмішуємо.
- Сирну масу з’єднуємо з борошна і замішуємо тісто, в процесі підливаємо оливкова олія. Готовому тісту даємо 10 хвилин відпочити.
- Дістаємо грудку і додаємо до неї рубані яйця.
- Зелень цибулі дрібно шаткуємо і відправляємо до м’яса. Начинку солимо і добре перемішуємо.
- Відпочиле тісто ділимо навпіл. Одну частину розгортаємо в пласт, переносимо в форму.
- Поверх тіста викладаємо начинку, розподіляємо і накриваємо другим шаром тіста, защипуємо краю.
- В центрі робимо дірочку для виходу пари, за бажанням прикрашаємо сердечками з тіста.
- Пиріг змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку на 30 хвилин, температура 180 °С. Після дістаємо, даємо трохи охолонути, перекладаємо з форми на блюдо і подаємо до столу.
Ось так смачно і швидко можна приготувати страви з курячої грудки на будь-який смак. Сподіваємося, що запропонованими рецептами з фото ми змогли вас здивувати, і тепер ви зможете радувати своїх близьких і гостей найсмачнішими стравами.