Цей рецепт оцінять ті, хто не хоче возитися з тsстом і опарою. Або просто якщо є обмеження за часом. При цьому сіннабони вийдуть вони не менш смачними, як якщо б ви замішували тісто самостійно. Ніжні, соковиті, ароматні, м’які – вони так легко розбираються на шари.
В якості заливки в цьому рецепті використовується дуже бюджетний сметанний крем, для приготування якого вам знадобиться буквально 2 інгредієнта. Він має кілька переваг перед сирним. По-перше, крем зі сметани набагато дешевше. По-друге, купити сметану простіше, ніж сир. По-третє, для приготування вам знадобиться тільки ложка – ніяких міксерів або блендерів задіяти не доведеться.
- Тісто листкове дріжджове 500 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Масло вершкове 30 гр.
- Кориця 2 ч. л.
- Какао 1 ч. л.
- Ванільна есенція за бажанням
- Для крему
- Сметана 20% 200 гр.
- Цукрова пудра 2-3 ст. л.
- Глазур за бажанням
- Стіл посипте борошном і розкачайте готове тісто на великий пласт прямокутної форми.
- Змастіть його розм’якшеним вершковим маслом.
- У невеликій ємності змішайте цукор, какао і корицю. Гарненько перемішайте.
- Посипте сумішшю тісто. Загорніть його в рулет – загортати краще з більш довгої сторони.
- Наріжте вийшов рулет на рівні частини товщиною близько 3 сантиметрів.
- Форму для запікання змастіть розм’якшеним маслом і викладіть в неї заготовки майбутніх булочок на деякій відстані один від одного. Накрийте плівкою або рушником і залиште в теплі хвилин на 15-20.
- Випікайте при температурі 190 близько 20 хвилин.
- У мисці з’єднайте сметану і цукрову пудру. Гарненько перемішайте. За бажанням можете приготувати глазур за інструкцією на упаковці.
Готові гарячі сіннабони з листкового тіста полийте кремом і прикрасьте глазур’ю.