Співчуваю тим жінкам, які намагаються тримати себе у формі, при цьому готуючи чоловікові і дітям всякі смаколики. Я теж страждаю від цього. Іноді так складно встояти перед спокусою з’їсти шматочок тортика або солодку булочку. А нещодавно приготувала швидкий пиріг з фаршем. І таки зірвалася. Ну як тут чинити опір настільки спокусливим ароматам?
Люблю я цей закусочний пиріг і за його простоту. З тістом і начинкою заморочок немає. Завдяки овочам випічка виходить соковитою, а м’ясо надає поживності. Фарш я найчастіше комбіную. Цього разу використовувала суміш свинячого і яловичого. Але ви можете замінити його на більш дієтичний курячий. Все залежить тільки від ваших уподобань.
- Куряче яйце 2 шт.
- Олія соняшникова 60 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Фарш із яловичини 150 гр.
- Морква 1 шт.
- Баклажан 1 шт.
- Часниковий порошок 1 ч. л.
- Чебрець ½ ч. л.
- Перець чорний мелений
- Кефір 200 мл.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 160 гр.
- Свинячий фарш 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Зелень 1 пуч.
- Паприка 1 ч. л.
- Масло вершкове 20 гр.
- Кунжут
- У глибокій мисці з’єднайте яйця, кефір, соняшникову олію і 0,5 ч.л. солі. Збийте віночком. Додайте борошно, змішане з розпушувачем, і ще раз добре перемішайте до однорідності.
- Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на дрібній тертці, подрібніть зелень. Щоб начинка була яскравіше, візьміть по половині червоного і жовтого болгарського перцю і наріжте кубиками. Змішайте всі інгредієнти з фаршем, додайте спеції і посоліть за смаком.
- Змастіть маслом круглу форму діаметром 24 см. вилийте половину тіста і рівномірно розподіліть по дну. Викладіть начинку і покрийте її тістом, що залишилося.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 40 хвилин. Як тільки дістанете випічку, відразу змастіть її вершковим маслом і посипте кунжутом.
М’ясний пиріг стане вашим рятувальним кругом тоді, коли часу на підготовку мало і сили закінчуються. Шматочок ароматної випічки з чашкою чаю швидко вгамує голод. Навіть несподівано нагрянувші гості будуть в захваті від такого частування. Просто і зі смаком!