Для того, щоб блюдо вийшло смачним, вибирайте не надто pрілі баклажани. Шкірку в процесі приготування можна зрізати або залишити – залежить від ваших уподобань. Кількість солі і цукру також регулюйте на свій смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 1 кг.
- Помідор 800 гр.
- Квасоля червона 1 кг.
- Перець болгарський 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Олія соняшникова 1 ст.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Сіль 1.25 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Часник 3 зуб.
Кроки
- Засипаємо склянку квасолі в глибоку ємність і заливаємо холодною водою. Краще зробити це на ніч. Вранці промиваємо набряклу квасолю і викладаємо її в каструлю. Заливаємо бобові очищеною водою (знадобиться приблизно 3 склянки). Ставимо каструлю на плиту і варимо квасолю до стану повної готовності на середньому вогні в середньому 30-40 хвилин.
- Знімаємо з цибулевих головок лушпиння і нарізаємо їх дрібними кубиками. Розігріваємо олію на сковороді (попередньо включаємо плиту і наливаємо масло в ємність). Через пару хвилин висипаємо цибулю і обсмажуємо її до моменту появи золотистого кольору.
- Солодкий болгарський перець спочатку обполіскувати, а потім звільняємо від насіння і плодоніжки. Нарізаємо його шматочками довільної форми (кубиками або брусками). Викладаємо перець до цибулі і починаємо обсмажувати (близько 10 хвилин).
- Вимиваємо баклажани і нарізаємо їх кубиками великого розміру. При бажанні можна зрізати шкірку. Додаємо баклажани в сковороду до цибулі і перцю. Перемішуємо продукти і залишаємо їх нудитися під кришкою на 10 хвилин.
- Споліскуємо помідори і позбавляємося від шкірки. Для цього спочатку закип’ятити воду, потім помістимо помідори в глибоку миску і заллємо їх окропом (перед процедурою радимо зробити надрізи у вигляді хреста на верхівках томатів). Через пару хвилин шкірка легко зніметься. Нарізаємо інгредієнт.
- Відварену квасолю перекладаємо в друшляк – зайва рідина повинна піти. Викладаємо помідори в сковороду до решти овочів. Перемішуємо їх і залишаємо гаситися під закритою кришкою близько 15-20 хвилин.
- Додаємо до овочів відварену квасолю. Всипаємо сіль і цукор, а потім все гарненько перемішуємо. Тушкуємо ще 15 хвилин. Тим часом підготуємо зубчики часнику – очистимо їх і подрібнити. Часник ми додамо за 5 хвилин до кінця тушкування. Вливаємо оцет, швидко перемішуємо масу і відразу вимикаємо плиту.
- Залишилося сформувати закачування. Заздалегідь готуємо банки і кришки без пошкоджень. Очищаємо їх, вимиваємо і стерилізуємо. Потім в чисті ємності викладаємо масу з квасолі і овочів. Закочуємо кришками, перевертаємо і даємо охолонути під щільною ковдрою.
Потім їх допустимо зберігати в умовах кімнатної температури.