Смачні помідори з цибулею шарами на зиму

Помідори з цибулею шарами на зиму готуються багатьма господинями. Ця закуска смачна при різних варіантах маринаду, а сформована в банках з чіткими шарами помідорних часточок і цибулевих кілець, виглядає красиво і апетитно. Вибираємо для неї зрілі щільні томати, щоб збереглася цілісність часточок і білу цибулю. Готуємо без стерилізації.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Вибрані для заготівлі помідори добре промити під проточною водою і нарізати однаковими середніми часточками, видаливши підставу плодоніжки.
  • Заздалегідь будь-яким способом простерилізувати банки і прокип’ятити кришки. Цибулини очистити від лушпиння, промити і нарізати тонкими півкільцями. На дно банок першим шаром укласти половину цибулевої нарізки і додати до неї очищені часникові зубки, горошки запашного перцю і лаврові листи.
  • Другим шаром компактно укласти зрізами вниз помідорні часточки, заповнивши ними банку на 2/3 обсягу.
  • Третім шаром укласти в банки решту цибульної нарізки. Овочі залити крутим окропом, прикрити банки кришками і залишити на 30-40 хвилин до охолодження води.
  • Після закінчення цього часу воду з банок через спеціальну кришку злити в каструлю, визначивши її обсяг. У воді розчинити розраховану кількість солі з цукром і поварити його на невеликому вогні 1-2 хвилини.
  • Гарячим маринадом залити помідори з цибулею, заповнюючи банки до самого верху. У кожну банку налити по 0,5 чайної ложки 70%-ного оцту і заготовку відразу герметично закупорити. Банки з помідорами і цибулею шарами поставити на кришки, накрити на ніч теплим покривалом і після повного охолодження перенести на зберігання в темне прохолодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь