Смачний листковий салат Полянка з печерицями та куркою

листковий салат Полянка
Час приготування: 60 хв

Салат «Полянка» листковий з печерицями і куркою найбільшою популярністю користується в зимовий сезон. За допомогою покрокового рецепту з фото легко приготувати цю оригінальну холодну закуску.

Класичний варіант

Салат «Полянка» з печерицями і куркою листковий за рецептом з покроковими фото може приготувати навіть недосвідчений кухар. Необхідні інгредієнти знайдуться в кожному будинку, до того ж вони дешеві і всім знайомі.

Необхідні продукти:

  • 300 г консервованих грибів (цілих);
  • 300 г відвареного курячого філе;
  • 3 варених картоплини середнього розміру;
  • 150 г твердого сиру;
  • 3 варених курячих яйця;
  • свіжа зелень і майонез за смаком.

Як готувати:

  • Яйця і картоплю подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Дрібними кубиками нашаткувати варену курку.

  • Зелень промити, порубати ножем.
  • Натерти сир на дрібній тертці.

  • Застелити харчовою плівкою дно форми з глибокими краями.
  • Викласти перший шар перевернутими грибами.

  • Засипати простір між печерицями січеною зеленню, нанести сітку з соусу, акуратно розмазати його по поверхні.

  • Третім шаром – м’ясо, знову наносимо просочення.

  • Далі – яйця і картоплю по черзі. Кожен продукт промазати невеликою кількістю майонезу.

  • Завершити збирання салату шаром тертого сиру, відправити закуску в холодильник на 1 годину.

Перед подачею перевернути листковий салат «Полянка» на широке красиве блюдо. Зняти форму і плівку, прикрасити зеленню і вареними овочами.

Варіант з домашніми маринованими грибами

Печериці можна швидко замаринувати самостійно, потрібно тільки правильно вибрати продукт. Гриби повинні бути не більше 5 см в діаметрі, з рожевою внутрішньою частиною.

Рецепт листкового салату «Полянка» з печерицями і куркою супроводжується фото покроково.

Продукти для салату:

  • 200 г готових печериць;
  • 200 г відвареного білого курячого м’яса (грудка);
  • 100 г корейської моркви (не гостру);
  • 2 картоплини, відварену в шкірці;
  • 2 середніх маринованих огірочка;
  • 100 г будь-якого твердого сиру;
  • класичний столовий майонез – за смаком;
  • свіжий кріп і зелена цибуля;
  • трохи солоної соломки.

Продукти для маринування печериць:

  • 350 г свіжих грибів;
  • 2 ст. л. оцту 9 %;
  • 2 ст. л. фільтрованої води;
  • 3 ст. л. суміші перців горошком;
  • 2 лаврових листочка;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. цукрового піску;
  • кухонна сіль – за смаком.

Як готувати:

  • Поставити на вогонь посуд з картоплею і м’ясом, залити водою. Відварити до готовності.
  • Розвести у воді всі інгредієнти для маринаду, крім оцту, довести до кипіння. Як тільки розчин прогріється до потрібної температури, додати кислоту і викласти в каструлю гриби. Накрити кришкою.
  • Вимкнути вогонь під посудом з печерицями, відставити на 10 хвилин.
  • Вийняти гриби з маринаду, відкинути на друшляк.
  • Коли гриби охолонуть, викласти їх на дно глибокої миски вгору ніжками.

  • Дрібно порубати зелень, щедро присипати нею грибний шар.

  • Готову картоплю очистити, натерти на великій тертці поверх основи салату.
  • Трохи притиснути масу ложкою, нанести соус у вигляді сіточки.
  • Мариновані огірки нашаткувати дрібними кубиками, додати рівномірним шаром. Знову покрити трохи майонезом.

  • Дістати з бульйону м’ясо, порізати шматочками довжиною 5-6 див Розібрати на волокна і накрити курячим м’ясом салат. Знову нанести сітку з майонезу.
  • Наступним шаром моркву по-корейськи. Якщо вона занадто довга, краще розрізати смужки на кілька частин. Промазати соусом.
  • Натерти на дрібній тертці сир, щедро присипати готову страву і злегка притиснути зворотною стороною столової ложки.

  • Накрити плоскою тарілкою миску з холодною закускою і акуратно перевернути.
  • Можна прикрасити боки салату солоною соломкою.
  • Поставити частування в холодильник на 5-6 годин для просочення.

Варіант з кукурудзою

У такому рецепті листковий салат «Полянка» набуває несподіваний смак, покрокові фото підкажуть, як правильно розташувати інгредієнти.

Необхідні продукти:

  • 400 р консервованих печериць (цілих);
  • 4 курячих яйця, відварених круто;
  • 1 банка кукурудзи;
  • 4 солоних огірка;
  • 300 г вареної або копченої курячої грудки;
  • 4 картоплини, відварених у шкірці;
  • майонез, сіль, зелений лук і свіжий кріп – за смаком.

Як готувати:

  • Очистити від шкірки яйця і картоплю, натерти на великій тертці в різні миски.

  • На дно глибокої салатниці викласти гриби ніжками вгору.
  • Мело накришити промиту зелень, густо засипати печериці.
  • Наступним шаром додати яйця, змастити соусом.
  • Викласти в салат кукурудзу, знову покрити майонезом.

  • Відварну або копчену грудку нашаткувати дрібним кубиком, покрити соусом.
  • Солоні огірки натерти на великій тертці прямо поверх салату, нанести соус.
  • Відправити в листковий салат «Полянка» з печерицями і куркою терту картоплю. Цей шар майонезом покривати не потрібно.

  • Накрити закуску, приготовану за рецептом з покроковим фото, красивим стравою і відправити на кілька годин в холодильник.
  • Тепер залишилося тільки перевернути салат догори дном на плоску тарілку.

Варіант з курагою

Оригінальний покроковий рецепт салату «Полянка» з печерицями, куркою і курагою порадує любителів незвичного поєднання звичайних продуктів. Для закуски слід вибирати сухофрукти світлого відтінку.

Необхідні продукти:

  • 300 г маринованих шампіньйонів (цілих);
  • 400 г відвареного курячого філе;
  • 200 г будь-якого твердого сиру;
  • 4 яйця, зварених круто;
  • 1 велика морква;
  • 100 г кураги;
  • 1 пучок зелені, за смаком.

Як готувати:

  • Відварити овочі і м’ясо, остудити.
  • Моркву натерти на великій тертці.
  • Філе нарізати красивою соломкою середньої величини.
  • Замочити в гарячій воді курагу на півгодини, злити рідину. Сухофрукти злегка віджати, вони не повинні бути занадто вологими.

  • У салатник з високими бортиками укласти гриби вгору ніжками.

  • Зелень промити, дати стекти воді. Дрібно нашаткувати і засипати отриманої стружкою простір між печерицями.
  • Наступний шар – натерті на дрібній тертці яйця. Покрити їх сіткою з майонезу.
  • Рівномірно додати в салат підготовлене м’ясо, змастити соусом.
  • Викласти шар моркви, покрити сіткою з майонезу.

  • Далі – сир, подрібнений на дрібній тертці, потім курага.
  • Прибрати «Галявину» з печерицями та куркою в холодильник на кілька годин.

Перед подачею листковий салат накрити плоскою тарілкою і перевернути.

Варіант з смаженими грибами

Класична «Полянка» з куркою набуває оригінальний смак, якщо печериці попередньо обсмажити. На покрокових фото добре видно кожен шар, що робить закуску, приготовану за рецептом з покроковими фото, схожою на торт.

Необхідні продукти:

  • 250 г свіжих печериць;
  • 100 г відвареної моркви;
  • 150 г готового картоплі без шкірки;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 5-6 листків салату;
  • 50 г червоного ріпчастої цибулі;
  • 1 половина пучка свіжого кропу;
  • майонез і сіль – за смаком.

Як готувати:

  • Ретельно промити гриби і відкинути їх на друшляк. Дати стекти воді.
  • У підготовлених печериць зрізати ніжки, нарізати середніми кубиками.

  • Обсмажити все окремо в невеликій кількості рослинної олії на середньому вогні.

  • Промити і обсушити зелений лук і кріп, дрібно порубати ножем.
  • Очистити картоплю, натерти на тертці з великими отворами.
  • В окрему тарілку дрібними шматочками порізати червону цибулину.
  • На дно посуду з високими бортами викласти капелюшки грибів зрізами вгору.
  • Присипати печериці рубаною зеленню, змастити майонезом.

  • Зверху рівномірно викласти частину тертої картоплі, нанести сітку з соусу.
  • Додати в салат червону цибулю та моркву, натерту на великій тертці. Промазати майонезом.

  • Чергувати шари і злегка ущільнювати їх зворотною стороною великої ложки.
  • Зверху накрити готовий салат «Полянка» з печерицями і грибами листям салату, лицьовою стороною до дна ємності.
  • Покласти на миску плоске блюдо і перевернути закуску.

Дати трохи постояти, коли салат «сповзе» на тарілку, подавати до столу.

Варіант зі свіжими огірками

У цьому варіанті листкового салату «Полянка» корейська морквина і свіжий овоч чудово поєднуються з більш поживними продуктами. Приготувати і красиво оформити оригінальну закуску з цього рецепту допоможуть покрокові фото.

Необхідні продукти:

  • 300 г маринованих грибів (1 банку);
  • 150 г корейської моркви;
  • 1-2 свіжих огірка;
  • 1 велика картоплина (відварна);
  • 200 г обсмаженого курячого філе;
  • 3 курячих яйця, зварених круто;
  • свіжа зелень і класичний майонез – за смаком;
  • прованські трави і рослинна олія – для маринування м’яса.

Як готувати:

  1. У мисці змастити маслом курку, щедро присипати прованськими травами. Кількість приправи залежить від індивідуального смаку. Відставити в сторону на 1-2 години.
  2. Обсмажити м’ясо на середньому вогні з усіх боків до готовності.
  3. Дати курячому філе охолонути і нарізати соломкою середньої величини.
  4. Відварити картоплю і яйця, остудити. Почистити і нашаткувати тонкими шматочками. Скласти в різні тарілки.
  5. Печериці відкинути на сито, дати стекти розсолу.
  6. Викласти гриби у форму з високими бортиками ніжками вгору.
  7. Засипати печериці дрібно нарубаною зеленню.
  8. Зверху викласти шар корейської моркви, нанести сітку з майонезу.
  9. Нашаткувати тонкою соломкою огірки, додати в салат. Змастити соусом.
  10. Далі викласти шар підготовленого м’яса, знову нанести сітку майонезну
  11. Наступні шари – картопля і яйця, кожен змастити невеликою кількістю соусу.
  12. Поставити листковий салат «Полянка» в холодильник.

Через годину святкове блюдо, приготоване за рецептом з покроковими фото, перевернути на красиву широку тарілку і акуратно зняти форму. Прикрасити зеленню.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь