Хрустка і ніжна закуска з капусти підійде всім без винятку. Вона точно не шкодить фігурі і зробить прийом їжі ще більш приємним. Капустою пелюсткою можна доповнити будь-яке м’ясо і страви з птиці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 2 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Оцет столовий 9% 150 мл.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 головка
- Сіль 2 ст. л.
- Вода 1 л.
Кроки
- Капусту помийте, зніміть верхні листи, розріжте качани на 4 частини. Залийте капусту водою, посоліть за смаком і варіть 30 хвилин до готовності.
- Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте цукор і сіль. Як тільки він закипить, зніміть каструлю з вогню.
- Коли маринад охолоне, додайте в нього оцет.
- Моркву і часник очистіть. Моркву натріть на тертці, часник пропустіть через прес.
- На дно каструлі, в якій буде маринуватися капуста, покладіть трохи моркви і часнику.
- Потім шарами укладіть капусту, моркву, що залишилася і часник.
- Влийте в каструлю маринад.
- Каструлю з капустою поставте в холодильник. Через добу капуста пілюска буде готова.
Приємного апетиту!