Курячу печінку в тандемі з печерицями часто використовують для різних смачних страв і салат з цих продуктів не виняток. Секрет смакоти такого салату визначають супутні інгредієнти. Додамо до салату цибулю з морквою і свіжий огірок. Салат в теплому вигляді може у вас замінити основне блюдо вечері.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 300 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Печериці свіжі 5 шт.
- Огірок 1 шт.
- Часник 3 зубці
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Для заправки:
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сметана 30% 2 ст. л.
Кроки
- Відразу підготуйте всі зазначені в рецепті інгредієнти для приготування салату. Почистіть і промийте овочі і печериці. Печінку очистіть від плівок і жиру, а потім промийте холодною водою.
- Наріжте тонкими півкільцями цибулину. Моркву подрібніть на тертці. Гриби наріжте тонкими слайсами. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на середньому вогні нашатковану цибулю. Коли цибуля стане прозорою, перекладіть в сковорідку натерту моркву і смажте її протягом 5 хвилин до м’якості. Потім перекладіть в сковорідку нарізані печериці, перемішайте і посмажте гриби ще 5 хвилин.
- Очищені часникові зубки через часникодавилку подрібніть відразу в сковорідку. Овочі з грибами і часником посмажте пару хвилин і вогонь вимкніть. Залиште все для охолодження.
- У каструлі в підсоленій воді відваріть курячу печінку. Варіть не більше 8 хвилин від початку кипіння, інакше печінка буде твердою і може гірчити. Потім її остудіть, і наріжте невеликими кубиками.
- Остуджені шматочки печінки з обсмаженими інгредієнтами помістіть в салатницю. Свіжий огірок наріжте тонкими півкільцями і перекладіть до салату. Потім салат посипте на свій смак сіллю і чорним перцем і ложкою акуратно перемішайте.
- У чашці змішайте в рівних кількостях сметану з майонезом. Цим соусом заправте салат і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!