Смажений рис з яйцем і беконом є ситною і привабливою стравою, яка не обтяжить своїм приготуванням. Зовнішній вигляд смаженого рису має бездоганний вигляд. Таке частування стане чудовим варіантом для дружніх посиденьок та сімейних застіль.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 150 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Бекон 150 гр.
- Оцет рисовий 1.5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля зелена 10 гр.
- Часник 1 зуб.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
Кроки
- Відваживши 150 грамів круглозерної крупи, готуємо інгредієнти, що залишилися. Круглий рис за потреби замінюємо іншим сортом. Використовуючи бурий рис, жасмин або басмати, страва набуде нового і цікавішого смаку.
- Грунтовно промиваємо рис, щоб позбавитися крохмалистості. Заливаємо крупу водою. Кількість води та час приготування вказано в інструкції на упаковці. Відключивши нагрівання, кладемо рушник між кришкою та казанком. Залишаємо на чверть години. Об’єднавши цукор з рисовим оцтом, присмачуємо готовий рис і розмішуємо.
- Збовтуємо яйце і виливаємо на гарячу сковороду з олією. Обсмажуємо на високій температурі, розмішуючи лопаткою та розбиваючи масу на шматочки.
- Прибравши скрембл, подрібнюємо бекон і кладемо в сковорідку. Обсмажуємо до рум’яності. Хрумкий бекон додасть якийсь “шарм” частування.
- Очистивши цибулину та часник (можна замінити гранульованою спецією), подрібнюємо та вивантажуємо в сковорідку (попередньо виймаємо бекон).
- До обсмажування вивантажуємо крупу, присмачивши натуральним соєвим соусом (без цукру у складі) і швидко розмішавши, обсмажуємо.
- Далі вивантажуємо скрембл і хрумкий бекон. Поперчивши, трохи нагріваємо. Спробувавши, при необхідності досолюємо. Бекон та соєвий соус і так солоний, тому важливо не переборщити, щоб не зіпсувати страву.
- Розподіляємо цікаве частування по порціях, використовуючи глибокі піали, і декоруємо нарізаним пір’ям зеленої цибулі.
Доповнюємо страву китайськими паличками, щоб передати атмосферу азіатської кухні. Смачного!