Смажений рис з яйцем по-китайськи є частуванням, яке не завдасть незручностей і підійде не тільки для сніданку, але і для будь-якого іншого прийому їжі. Страва припаде до смаку любителям азіатської кухні та поціновувачам цікавих поєднань.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 1 чаша
- Куряче яйце 2 шт.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Кабачок 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля зелена 1 жменя
- Часник 2 зуб.
- Кунжут 1 ст. л.
- Кунжутна олію 2 ст. л.
Кроки
- Рис з яйцем готується швидко та просто. Вивчивши рекомендації на пачці рису, ретельно змиваємо крохмаль, промиваючи рис до прозорої води.
- Варимо, як описано в інструкції.
- Очистивши овочі, ріжемо так, як подобається. На прогрітій кунжутній олії смажимо цибулю. Далі додаємо морквину. Припускаємо до м’якості овочів.
- Закладаємо кабачок і обсмажуємо близько 3-х хвилин.
- Звільнивши часникові часточки від лушпиння, подрібнюємо і закидаємо разом із рисом до обсмажування. Обсмажуємо при регулярному розмішуванні кілька хвилин.
- Розбовтавши яйця з соєвим соусом, додаємо щіпку солі. Заливаємо масою пасерування.
- При розмішуванні смажимо, поки яєчна маса не підсмажиться. Присипаємо кунжутом.
- Зелену цибулю обполіскуємо та ріжемо діагональними пір’їнками. Прогрів вміст сковороди, сервіруємо страву і присипаємо цибульними пір’їнками.
Подаємо палички для тих, хто хоче сповна відчути атмосферу азіатської кухні. Смачного!