Є багато різних рецептів приготування на зиму солоних опеньків. Деякі люблять солити їх з часником і зеленню, так як ці гриби не мають вираженого грибного аромату, тому без пряних і ароматних добавок не обійтися.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі
- Хрін листя
- Кріп зонтики
- Часник
- Смородина чорна листя
- Сіль на 1 л. води 2 ст. л.
Кроки
- Гриби уважно оглядаємо, вибираємо тільки хороші і щільні екземпляри, ретельно промиваємо.
- Засипаємо опеньків в каструлю з киплячою підсоленою водою і варимо 20 хвилин, у міру необхідності прибираємо піну, що утворилася.
- Поки гриби варяться, зелень добре промиваємо і чистимо часник.
- Беремо відповідну для засолювання ємність, на дно викладаємо шар грибів, зверху кладемо листочок хрону і парасольку кропу.
- Після засипаємо опеньки шаром в 7 см і так кожен шар перекладаємо листям смородини і хрону, кропом і порізаними зубчиками часнику. Також не забуваємо додавати сіль.
- Заповнюємо всю ємність, верхній шар вкриваємо листям хрону і смородини.
- Зверху ставимо гніт (можна просто взяти подвійний пакет і наповнити його водою).
- Після того як гриби повністю охолонуть, прибираємо їх в прохолодне місце на тиждень.
- Через деякий час готові солоні опеньки дістаємо, поливаємо маслом, додаємо ріпчасту цибулю за бажанням і подаємо до столу.
Необов’язково використовувати всі добавки відразу – їх комбінацію і кількість можна варіювати на свій смак.