Солені опеньки з часником і хріном

Час приготування: 169 год 10 хв

Є багато різних рецептів приготування на зиму солоних опеньків. Деякі люблять солити їх з часником і зеленню, так як ці гриби не мають вираженого грибного аромату, тому без пряних і ароматних добавок не обійтися.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
169 год 10 хвДрук
  • Гриби уважно оглядаємо, вибираємо тільки хороші і щільні екземпляри, ретельно промиваємо.
  • Засипаємо опеньків в каструлю з киплячою підсоленою водою і варимо 20 хвилин, у міру необхідності прибираємо піну, що утворилася.
  • Поки гриби варяться, зелень добре промиваємо і чистимо часник.
  • Беремо відповідну для засолювання ємність, на дно викладаємо шар грибів, зверху кладемо листочок хрону і парасольку кропу.
  • Після засипаємо опеньки шаром в 7 см і так кожен шар перекладаємо листям смородини і хрону, кропом і порізаними зубчиками часнику. Також не забуваємо додавати сіль.
  • Заповнюємо всю ємність, верхній шар вкриваємо листям хрону і смородини.
  • Зверху ставимо гніт (можна просто взяти подвійний пакет і наповнити його водою).
  • Після того як гриби повністю охолонуть, прибираємо їх в прохолодне місце на тиждень.
  • Через деякий час готові солоні опеньки дістаємо, поливаємо маслом, додаємо ріпчасту цибулю за бажанням і подаємо до столу.

Необов’язково використовувати всі добавки відразу – їх комбінацію і кількість можна варіювати на свій смак.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь