Коли гості на порозі, а пригостити їх нічим – вихід є. Готуємо швидкий, але дуже смачний і оригінальний десерт: гарбузові шматочки карамелізовані завдяки меду. Таке блюдо підійде, як для чаювання, так і для святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 400 гр.
- Мед квітковий 2 ст. л.
- Кунжут 2 ст. л.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Апельсин цедра 40 гр.
Кроки
- Яскравий гарбуз середнього розміру очищаємо від шкірки і насіннєвої частини (так само рекомендується пройтися овочечисткою по внутрішніх стінок овоча).
- М’якоть нарізаємо тонкими скибочками або кубиками, як вам більше подобається.
- У глибокій тарілці з’єднуємо рослинну олію (можна замінити оливковою) і рідкий, не зацукрований мед (використовувати гречаний мед не бажано, так як він може перебити смак основного компонента).
- У ту ж ємність додаємо цедру від одного апельсина.
- Гарбузові шматочки перекладаємо до ароматної заправки і гарненько перемішуємо, так, щоб кожну скибочку обволікав медово-масляний соус.
- Перекладаємо овоч в форму для запікання в один шар.
- Відправляємо помаранчеві шматочки в духову шафу при температурі 180 градусів приблизно на 30-40 хвилин до м’якості. Для утворення хрусткої скоринки можна включити режим “Конфекція” за пару хвилин до виключення. Поки гарбуз запікається – обсмажуємо на сухій сковорідці кунжут.
- Гарячі часточки обережно перекладаємо на плоску тарілку, посипаємо смаженим кунжутом і подаємо до столу.
Приємного апетиту!