Солодкі часточки гарбуза з медом в духовці

Солодкі часточки гарбуза з медом в духовці

Коли гості на порозі, а пригостити їх нічим – вихід є. Готуємо швидкий, але дуже смачний і оригінальний десерт: гарбузові шматочки карамелізовані завдяки меду. Таке блюдо підійде, як для чаювання, так і для святкового столу.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Яскравий гарбуз середнього розміру очищаємо від шкірки і насіннєвої частини (так само рекомендується пройтися овочечисткою по внутрішніх стінок овоча).
  • М’якоть нарізаємо тонкими скибочками або кубиками, як вам більше подобається.
  • У глибокій тарілці з’єднуємо рослинну олію (можна замінити оливковою) і рідкий, не зацукрований мед (використовувати гречаний мед не бажано, так як він може перебити смак основного компонента).
  • У ту ж ємність додаємо цедру від одного апельсина.
  • Гарбузові шматочки перекладаємо до ароматної заправки і гарненько перемішуємо, так, щоб кожну скибочку обволікав медово-масляний соус.
  • Перекладаємо овоч в форму для запікання в один шар.
  • Відправляємо помаранчеві шматочки в духову шафу при температурі 180 градусів приблизно на 30-40 хвилин до м’якості. Для утворення хрусткої скоринки можна включити режим “Конфекція” за пару хвилин до виключення. Поки гарбуз запікається – обсмажуємо на сухій сковорідці кунжут.
  • Гарячі часточки обережно перекладаємо на плоску тарілку, посипаємо смаженим кунжутом і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь