У цьому рецепті вам пропонується приготувати солодкі мариновані помідори часточками з цибулею. Співвідношення солі з цукром в маринаді беремо 1:2, хоча солодкість можна на свій смак збільшити, але кількість солі і оцту має бути згідно з рецептом, інакше консервація не буде зберігатися. З прянощів додамо тільки лавровий лист і запашний перець. Готуємо без стерилізації і методом подвійної заливки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець духмяний горошок 2 шт.
- Для маринаду:
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Рослинна олія 1.5 ст. л.
- Вода 700 мл.
Кроки
- Для заготовки вибрати помідори з щільною м’якоттю і можна взяти різних кольорів. Їх добре промити під проточною водою і розрізати на четвертинки, видаливши плодоніжки. Цибулю нарізати півкільцями. У чисту банку покласти запашний перець з лавровим листом і всю нарізку цибулі. Потім в неї компактно укласти помідорні часточки.
- Залити овочі в банці крутим окропом, прикрити прокип’яченої кришкою і залишити на 40 хвилин.
- Після закінчення цього часу воду з банки через спеціальну кришку перелити в каструлю. Насипати до неї ложку солі без гірки, інакше помідори будуть дуже солоними, додати розраховану кількість цукру і поварити маринад протягом 2 хвилин. Потім налити столовий оцет і вогонь вимкнути.
- У банку налити рослинну олію і без запаху і залити овочі гарячим маринадом, заповнюючи її до самого верху.
- Потім банку герметично закупорити. Поставити її на кришку і прикрити махровим рушником. Після повного охолодження солодкі мариновані помідори з цибулею перенести на зберігання в холодне місце, але можна зберігати і в умовах квартири.
Смачних і вдалих заготовок!