Солодкі мариновані помідори з цибулею на зиму

Солодкі мариновані помідори з цибулею

У цьому рецепті вам пропонується приготувати солодкі мариновані помідори часточками з цибулею. Співвідношення солі з цукром в маринаді беремо 1:2, хоча солодкість можна на свій смак збільшити, але кількість солі і оцту має бути згідно з рецептом, інакше консервація не буде зберігатися. З прянощів додамо тільки лавровий лист і запашний перець. Готуємо без стерилізації і методом подвійної заливки.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Для заготовки вибрати помідори з щільною м’якоттю і можна взяти різних кольорів. Їх добре промити під проточною водою і розрізати на четвертинки, видаливши плодоніжки. Цибулю нарізати півкільцями. У чисту банку покласти запашний перець з лавровим листом і всю нарізку цибулі. Потім в неї компактно укласти помідорні часточки.
  • Залити овочі в банці крутим окропом, прикрити прокип’яченої кришкою і залишити на 40 хвилин.
  • Після закінчення цього часу воду з банки через спеціальну кришку перелити в каструлю. Насипати до неї ложку солі без гірки, інакше помідори будуть дуже солоними, додати розраховану кількість цукру і поварити маринад протягом 2 хвилин. Потім налити столовий оцет і вогонь вимкнути.
  • У банку налити рослинну олію і без запаху і залити овочі гарячим маринадом, заповнюючи її до самого верху.
  • Потім банку герметично закупорити. Поставити її на кришку і прикрити махровим рушником. Після повного охолодження солодкі мариновані помідори з цибулею перенести на зберігання в холодне місце, але можна зберігати і в умовах квартири.

Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь