Цим соусом можна заправити абсолютно будь-який салат, починаючи від простого овочевого і закінчуючи «Олів’є». Ароматний, з яскравим насиченим смаком – тут кожна спеція, кожен інгредієнт на своєму місці. Цей соус покликаний прикрасити навіть найпростіший салатик. Є 2 варіанти приготування соусу – перший ми вкажемо нижче. А по другому – всі інгредієнти відправляються в блендер і там подрібнюються. У першому випадку текстура не однорідна, з шматочками каперсів, петрушки, часничку. У другому – гладка. Тобто все, знову ж таки, залежить від вашого бажання.
Представлені пропорції можна міняти в залежності від свого смаку, але перший раз варто приготувати саме за рецептом.
Термін придатності соусу визначається за терміном придатності йогурту. Наприклад, якщо він може зберігатися 5 днів, то реальний термін, в який можна використовувати соус – 3 дні, так як в йогурт додані і інші інгредієнти. Зберігається заправка для салату в закритій тарі в холодильнику.
- Йогурт класичний 300 гр.
- Лимон сік 1 ст. л.
- Оцет бальзамічний 1 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Каперси 1 ст. л.
- Гірчиця 2 ч. л.
- Перець чорний мелений 1.5 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Часник за смаком
- Петрушка за смаком
- У глибоку ємність відправте йогурт і видавіть туди очищений часник.
- Подрібніть ножем каперси і теж покладіть в йогурт.
- Обполосніть зелень, по можливості обсушіть її і дрібно порубайте. Надішліть в чашу для соусу.
- Туди ж відправте гірчицю, сіль, чорний мелений перець.
- Потім влийте сік лимона, бальзамічний оцет і все гарненько перемішайте.