Соус для салату з йогурту і гірчиці з прянощами

Соус для салату з йогурту і гірчиці з прянощами

Цим соусом можна заправити абсолютно будь-який салат, починаючи від простого овочевого і закінчуючи «Олів’є». Ароматний, з яскравим насиченим смаком – тут кожна спеція, кожен інгредієнт на своєму місці. Цей соус покликаний прикрасити навіть найпростіший салатик. Є 2 варіанти приготування соусу – перший ми вкажемо нижче. А по другому – всі інгредієнти відправляються в блендер і там подрібнюються. У першому випадку текстура не однорідна, з шматочками каперсів, петрушки, часничку. У другому – гладка. Тобто все, знову ж таки, залежить від вашого бажання.

Представлені пропорції можна міняти в залежності від свого смаку, але перший раз варто приготувати саме за рецептом.

Термін придатності соусу визначається за терміном придатності йогурту. Наприклад, якщо він може зберігатися 5 днів, то реальний термін, в який можна використовувати соус – 3 дні, так як в йогурт додані і інші інгредієнти. Зберігається заправка для салату в закритій тарі в холодильнику.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
10 хвДрук
  • У глибоку ємність відправте йогурт і видавіть туди очищений часник.
  • Подрібніть ножем каперси і теж покладіть в йогурт.
  • Обполосніть зелень, по можливості обсушіть її і дрібно порубайте. Надішліть в чашу для соусу.
  • Туди ж відправте гірчицю, сіль, чорний мелений перець.
  • Потім влийте сік лимона, бальзамічний оцет і все гарненько перемішайте.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь