Суп том ям на слуху навіть у тих, хто не був у Південно-Східній Азії. А ця страва була придумана саме в тому регіоні. Це смачний і наваристий суп із легким цитрусовим ароматом та яскравими гострими нотками.
Інгредієнти
Порції: –+
- Бульйон курячий 300 мл.
- Креветки свіжі 65 гр.
- Печериці свіжі 50 гр.
- Цибуля ріпчаста 35 гр.
- Помідор 1 шт.
- Лемонграс 2 шт.
- Сік лимонний за смаком
- Імбир 10 гр.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок ½ гр.
- Листя кафір-лайма 3 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Соус рибний ¼ ч. л.
- Кінза за смаком
Кроки
- Наріжте лемонграс та імбир. Листя кафір лайма порвіть.
- У гарячий курячий бульйон покладіть лемонграс, імбир, гострий перець та листя лайма. Дайте бульйону покипіти 5 хвилин.
- Печериці наріжте часточками.
- Ріпчасту цибулю і помідори наріжте часточками.
- Креветки очистіть і зробіть надріз уздовж спинки до хвоста.
- Додайте в суп цибулю та гриби, хвилин через 10 викладіть помідори та рибний соус, перемішайте, доведіть до кипіння і через пару хвилин зніміть каструлю з вогню.
- Наприкінці додайте сіль, цукор та лимонний сік.
Додайте в тому ям подрібнену кінзу і подавайте на стіл.