Звичайний капустяний суп із секретним інгредієнтом. Привернув мою увагу тим, що знайомий склад у супчика з курки, який я варю вдома, поєднується з манкою. До манки я теж добре належу, так що приготувала сміливо. Звичайну цибулю я замінила на порей і внесла від себе картоплю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна ¼ качана
- Морква 1 шт.
- Цибуля порей ¼ стебла
- Картопля 1 шт.
- Вода 1.3 л.
- Курячі стегена 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Манна крупа 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 1 ст. л.
На порцію
Калорії: 216 ккал
Білки: 14 г
Жири: 11 г
Вуглеводи: 18 г
Кроки
- Ставимо варитися бульйон. Першу воду я зливаю і з курки знімаю шкіру. Далі – свіжа вода, лаврушка, перець, сіль. Помідор додаємо за бажанням, у мене перестиглий (у сезон, коли не встигаємо з’їдати, кидаю в морозилку для бульйонів).
- В цей час готуємо заправку для супу. Шинкуємо капусту. У мене половинка маленького качана.
- Порей нашаткувати: спочатку шматок стебла розрізаємо вздовж на чверті і далі – як завжди.
- Моркву натерти.
- Цибулю та моркву злегка обсмажити, можна у каструлі, де буде суп.
- Коли бульйон достатньо повариться, засипати в нього капусту та засмажені овочі.
- Від себе я вирішила додати картоплю, але можна її виключити.
- Засипати в каструлю також.
- Готову курячу ніжку вийняти, розпорошити на шматочки і відправити назад у каструлю чи покласти кожному у тарілку за бажанням.
- У готовий суп всипати манку, постійно помішуючи. У автора 2 ложки, але і так добре схопився.
- Манка зробить свою справу, і суп загусне за кілька хвилин.
- Залишилось подати на обід.
Суп самодостатній, сметану не потрібно, але якщо без неї ніяк, то додайте. Подаємо обов’язково в гарячому вигляді, суп, що остигнув, не буде смачним. Завдяки манці та картоплі суп виходить ситним.