Суп «Капусняк з манкою»

Звичайний капустяний суп із секретним інгредієнтом. Привернув мою увагу тим, що знайомий склад у супчика з курки, який я варю вдома, поєднується з манкою. До манки я теж добре належу, так що приготувала сміливо. Звичайну цибулю я замінила на порей і внесла від себе картоплю.

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 216 ккал
Білки: 14 г
Жири: 11 г
Вуглеводи: 18 г
Кроки
40 хвДрук
  • Ставимо варитися бульйон. Першу воду я зливаю і з курки знімаю шкіру. Далі – свіжа вода, лаврушка, перець, сіль. Помідор додаємо за бажанням, у мене перестиглий (у сезон, коли не встигаємо з’їдати, кидаю в морозилку для бульйонів).
  • В цей час готуємо заправку для супу. Шинкуємо капусту. У мене половинка маленького качана.
  • Порей нашаткувати: спочатку шматок стебла розрізаємо вздовж на чверті і далі – як завжди.
  • Моркву натерти.
  • Цибулю та моркву злегка обсмажити, можна у каструлі, де буде суп.
  • Коли бульйон достатньо повариться, засипати в нього капусту та засмажені овочі.
  • Від себе я вирішила додати картоплю, але можна її виключити.
  • Засипати в каструлю також.
  • Готову курячу ніжку вийняти, розпорошити на шматочки і відправити назад у каструлю чи покласти кожному у тарілку за бажанням.
  • У готовий суп всипати манку, постійно помішуючи. У автора 2 ложки, але і так добре схопився.
  • Манка зробить свою справу, і суп загусне за кілька хвилин.
  • Залишилось подати на обід.

Суп самодостатній, сметану не потрібно, але якщо без неї ніяк, то додайте. Подаємо обов’язково в гарячому вигляді, суп, що остигнув, не буде смачним. Завдяки манці та картоплі суп виходить ситним.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь