Суп з мінтаю з рисом підкорить серце ваших домочадців. Легкий суп не залишить тяжкості після трапези і досить наситить. Процес готування не обтяжить вас. Цей рецепт для тих, хто не любить поратися з рибою. Не потрібно обробляти її та очищати від кісточок. Все максимально просто.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 2 л.
- Минтай філе 2 шт.
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рис білий 150 гр.
- Часник 2 зубчики
- Зелень на смак
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
Кроки
- Дістаньте рибу з морозильника.
- Каструлю для варіння супу поставте на плиту, налийте 2 літри води і закип’ятіть.
- Зануріть рибу в киплячу воду.
- Насипте солі до смаку.
- З цибулини зніміть лушпиння і додайте в бульйон цілою.
- Варіть бульйон хвилин 15-20.
- Тим часом почистіть цибулю, що залишилася, і дрібненько наріжте.
- Моркву помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або економки.
- Почищену морквину натріть на тертці.
- Картоплю помийте під водою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Наріжте як вам подобається. Спосіб нарізки непринциповий.
- Не забувайте знімати шумівкою пінку.
- Дістаньте зварений мінтай.
- Озбройтеся дрібним ситом.
- Позбавте бульйон від осаду.
- Каструлю вимийте. Вилийте в неї проціджений бульйон. Закиньте цибулю з морквою.
- Приправте перцем.
- Рис добре промийте до прозора вода. І закиньте в суп.
- Часник очистіть від лушпиння.
- Часник пропустіть через прес і додайте в бульйон.
- Зелень обдайте під краном, подрібніть ножем і перекладіть в суп.
- Спробуйте суп, якщо буде потрібно, відрегулюйте за смаком спеціями. Вимкніть плиту і залиште настоятися.
- Рибну страву розлийте по тарілках.
Накривайте на стіл та пригощайте друзів. Їжте із задоволенням!