Абсолютно вегетаріанський суп з овочів, грибів і вермішелі сподобається тим, хто не любить супи на жирних м’ясних бульйонах. Він не дуже калорійний, підійде також тим, хто слідкує за своєю фігурою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 6 шт.
- Картопля 4 шт.
- Вермішель 1 жменя
- Морква 1 шт.
- Цибуля-шалот за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Сметана 40% за смаком
- Зелень за смаком
- Вода ½ л.
На порцію
Калорії: 76 ккал
Білки: 1.0 г
Жири: 5.7 г
Вуглеводи: 5.1 г
Кроки
- Готувати суп зі свіжих білих грибів та вермішелі легко! Гриби перебрати, почистити та помити у холодній воді. Відібрати потрібну для супу кількість білих грибів середнього розміру.
- У каструлю, де варитиметься суп, влити 2-3 ст.л. олії без запаху.
- Моркву почистити, помити, нарізати півкружечками і додати в киплячу олію.
- Цибулю помити, почистити і нарізати на кілька частин, додати до моркви, перемішати. Обсмажувати овочі до прозорості цибулі.
- Білі гриби нарізати невеликими шматочками і додати до овочів у каструлю, смажити до готовності грибів на вогні нижче середнього.
- Картоплю почистити, помити та порізати тонкими сегментами.
- Додати в каструлю до овочів та грибів картоплю, залити все холодною водою, тоді гриби будуть віддавати свій аромат у бульйон.
- Коли суп закипить, додати до смаку сіль.
- Готувати суп ще близько 10-15 хв. За 5 хв. до закінчення варіння покласти в суп жменю вермішелі, а також за бажанням дрібно нарізаний кріп.
Дати супу охолонути до теплого стану, і можна подавати його зі сметаною та свіжою зеленню.